nlc.hu
Életmód

Újabb cégek vezették be a kötelező oltást

Újabb intézményekben rendelték el az oltást Budapesten

A fővárosi bentlakásos szociális intézmények dolgozói számára elrendelik a kötelező oltást, de más munkáltatók is hasonlóan döntöttek.
Koronavírus-oltás

Miután a kormány a cégekre bízta, hogy kötelezővé teszik-e a koronavírus elleni oltást a dolgozók körében, sorra jönnek a hírek a munkáltatók döntéseiről. 

A Fővárosi Önkormányzat általánosságban nem rendeli el ugyan a kötelező oltást, de a járvány által leginkább veszélyeztetett bentlakásos szociális intézményeinél – az idősotthonokban és a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeinél – a munkavállalóknak kötelező a védőoltás. Az érintett munkavállalók 92,57 százaléka már felvette az oltást, akik még nem, azoknak 45 napjuk van erre. 

Az ELTE minden dolgozója köteles beoltatni magát a koronavírus ellen. A dolgozóknak december 15-ig kell igazolniuk, hogy megkapták a vakcinát. 

A Wizz Air fapados légitársaság szintén elrendelte dolgozói számára a koronavírus elleni kötelező védőoltást. A cégnél 80 százalék körüli az átoltottság, a pilótáknak és légiutas-kísérőknek pedig december 1-jéig van idejük beoltani magukat.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) is kötelezővé teszi a COVID-19 elleni védőoltás beadatását – tudta meg a Media1. Erről egy körlevélben már értesítették is a közmédiásokat a napokban. 

A Michaeli, Schwartz & Brit Media érdekeltségeinél is elrendelik a kötelező oltakozást: a döntés a 168 Óra hetilap és a 168.hu online portál, a Pesti Hírlap, az ELLE és az Elle Decoration lapok, valamint a Neokohn.hu munkatársait érinti – derült ki a Gemist nevű fizetős hírlevél körkérdéséből. 

Korábban két fővárosi polgármester döntött arról, hogy előírják a koronavírus-vakcinát az önkormányzat dolgozóinak.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI/Rosta Tibor)

Kötelező oltás máshol:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top