nlc.hu
Életmód

Újabb kórházak a Covid-betegek ellátásában

Újabb kórházakat vontak be koronavírusos betegek ellátásába

Sok az új koronavírusos beteg, már nem elegendőek ez eddigi Covid-osztályok.

Egyre több a koronavírusos beteg Magyarországon, ezért új szakaszba lépett a kórházak járvány elleni védekezése is. Az eddig kijelölt Covid-osztályok nem elegendőek, ezért Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője a hétvégén elrendelte: az ország minden alkalmas intézményének fogadnia kell a koronavírus-fertőzötteket – írja a Népszava, a lap értesülését pedig a szaktárca is megerősítette.

A könnyű és középsúlyos betegeket a városi kórházak látják el, a súlyos állapotúakat az elsődlegesen kijelölt ellátócentrumokba kell tovább küldeniük. Ezek javarészt a megyei intézmények, illetve Budapesten a négy centrumkórház és három másik kórház.

Koronavírusos beteg az intenzíven

Védőfelszerelést viselő ápoló és orvos a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított központi intenzív osztályon a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, Székesfehérváron 2021. április 28-án (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A miniszteri utasítására csak a centrumkórházaknak a legsúlyosabb esetek ellátására 5567 kórházi ágyat kellett kijelölniük és mintegy 835 intenzív ellátóhelyet biztosítaniuk. Arról, hogy a városi kórházak hány ágyat különítsenek el a könnyű és középsúlyos fertőzöttek ellátására, a centrumkórházak vezetői dönthetnek.

További hírek a járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top