nlc.hu
Életmód

Videópremier: Várkonyi Csibészek – Válaszút

Premier: ilyen lett a Várkonyi Csibészek és a somogyszentpáli gyerekek közös dala

A Várkonyi Csibészek a somogyszentpáli fiatalok bevonásával a helyszínen írták és vették fel az nlc-n premieresedő klipet. Hallgassatok bele!

A Várkonyi Csibészek tagjairól, az Ózd környéki fiatal roma gyerekekről, akik a zenei tehetségükkel kerültek a köztudatba, már mi is írtunk hosszabban. Legutóbb a nemzetközi roma nap alkalmából az Európai Parlamentbe is eljutottak, ahol egy koncerttel örvendeztették meg az ott dolgozókat. A fiatal srácokból álló együttes sokat köszönhet a Common Vibe egyesületnek, amelynek az a célja, hogy profi zenészeket kössenek össze hátrányos helyzetű gyerekekkel, és ezek a gyerekek a zenélés élményén keresztül felfedezhessék önmagukat, a muzikalitásukat. Fontos szempont  számukra az is, hogy a szegregátumban élő serdülők kiszakadjanak a hétköznapokból, és felfedezzék a kiutat. 

Az így felfedezett Várkonyi Csibészek most a Társadalomklinikával működtek együtt, akik szintén fontos szerepet töltenek be a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek életében. A szervezet minden évben készségfejlesztő tábort szervez Somogyszentpálon a helyi gyerekeknek és fiataloknak. A tábor során olyan programokat valósítanak meg,

mint a közösségi falfestés, zenekészítés, szövegírás, DJ-szakkör, drámapedagógiai foglalkozások és egyéb fejlesztő tevékenységek.

várkonyi csibészek, klip, tábor

Pillanatkép a nyári táborról. Fotó: Társadalomklinika

A programjaik során kiemelt figyelmet fordítanak a pozitív minták közvetítésére, szemléletformálásra, a résztvevő fiatalok egyéni- és társas készségeinek fejlesztésére, valamint az olyan érzékeny témák feldolgozására is, mint a droghasználat, bűnelkövetés, agresszió, vagy a továbbtanulás. A YouTube csatornájukon azt írják, hogy a 2021-es tábor témája az életünkben meghozott döntésekről, a választás nehézségeiről és következményeiről szólt, és mindennek szerettek volna emléket állítani ezzel a klippel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top