nlc.hu
Életmód

Vogue kihívás: Macarena Challenge a TikTokon

Itt a kihívás, amire mindig is vágytál: Macarena Challenge

Tükör elé beállni, indulhat a csípőrázás!

„Mikor még a TikTok táncok sehol sem voltak, itt volt a Macarena. Ezt játszották minden sulibuliban” – írja a Vogue a távoli kilencvenes évekről, mikor nemhogy közösségi média nem létezett, de még mobil sem sokunk zsebében volt. Otthon begyakorolt Macarena koreográfiánkat így maximum a tinidiszkók törzsközönsége láthatta, vagy barátnőink, ha átjöttek hozzánk. Persze ahhoz el kellett csípni a számot az MTV-n vagy a VIVA-n, pláne, ha nem sikerült magnókazira felvenni a rádióból.

vogue macarena kihívás

#voguemacarena – új kihívás, régi tánc (Fotó: YouTube/Vogue Magazine)

E hőskort idézte most meg az amerikai Vogue, elindítva a #voguemacarena kihívást, ami nem áll másból, mint hogy bújjunk Y2K stílusú rucikba és lejtsük el a macarena táncot! A Los Del Rio, azaz Antonio Romero Monge és Rafael Ruiz Perdigones száma 1994-ben jelent meg, de még 1996-ban is a csúcson volt, nem véletlen, hogy 2002-ben a világ legjobb egyslágeres előadóinak szavazták meg őket. A dallam pedig annyira fülbemászó volt, hogy a többség még akkor is fejhangon énekelte a szöveget, ha lövése sem volt róla, mit hadarnak a bácsik. Az ő kedvükért, íme a refrén:

Dale a tu cuerpo alegría Macarena
Que tu cuerpo es pa’ darle alegría y cosa buena
Dale a tu cuerpo alegría, Macarena
Hey Macarena, ay

A Vogue számára a számot most a Puerto Ricó-i származású rapper, Bad Bunny mixelte át, de nem kell félni, maradt a dallam és a szöveg is, ha nem vagy vájt fülű lemezlovas, meg nem találod a különbséget az eredeti és a 2021-es verzió között. Illetve egy helyen mégis: a klipben a csillogó almazöldbe bújtatott rapper látható a Macarenára táncoló modellek közt. A lányok persze top trendben vannak, a divatházak 2022-es tavaszi-nyári kollekcióinak darabjait adták rájuk, Chanel, Versace, Coperni, Stella McCartney és a Louis Vuitton is képviseli magát, mert lám-lám, a kilencvenes évek legvégének és a kétezres elejének trendjei ennyire látványosan visszatértek. Az Y2K itt van, csúszik a csípőre ismét a nadrágok derékvonala, a crop topok kikophatatlanok, divat a spagettipánt, a vibráló színek, az aszimmetrikus szabás, a sliccelt mini és még megannyi más. 

Bár a kihívás még friss és ropogós, az elsők már fel is ugrottak a nosztalgiavonatra és elkészítették TikTok-videóikat. 

@jbdancelv

Intermediate Vogue Macarena Challenge dance #voguemacarena #voguemacarenachallenge #newdancechallenge @voguemagazine #latinxcreator Dc:me

♬ Vogue Macarena - Vogue

Akkor történt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top