nlc.hu
Életmód

Gyerekek oltása Magyarországon

Ezt kell tenned, ha be szeretnéd oltatni a gyereked

Az 5-11 éves gyermekek oltásához is megnyílt a regisztrációs honlap.

A koronavirus.gov.hu szerdai közleménye szerint a gyermekeket az erre kijelölt kórházi oltópontokon és a házigyermekorvosoknál oltják majd, regisztrálni itt lehet. A kijelölt kórházi oltópontokra néhány napon belül megnyitják az internetes időpontfoglalót, ennek dátumáról pedig külön tájékoztatást adnak.

Az interneten azok a szülők foglalhatnak majd időpontot, akiknek van érvényes regisztrációjuk. A gyermekvakcinát igénylő házigyermekorvosok is kapnak majd a vakcinaszállítmányból. A jövő héten érkező szállítmány várhatóan 69 ezer gyermek oltását teszi lehetővé december 15-től.

Egy kilencéves lány megkapja az első adag koronavírus elleni védőoltását Tel-Avivban 2021. november 23-án. Izraelben megkezdődött az 5 és 11 éves kor közötti gyermekek oltása. MTI/AP/Oded Balilty

Egy kilencéves lány megkapja az első adag koronavírus elleni védőoltását Tel-Avivban 2021. november 23-án. Izraelben megkezdődött az 5 és 11 éves kor közötti gyermekek oltása. MTI/AP/Oded Balilty

Megjegyzik, hogy az első vakcinaszállítmány várhatóan a jövő hét elején érkezik meg Magyarországra, ebben várhatóan 138 ezer adag vakcina lesz, amelynek a felét használhatják fel, a másik felét félre kell tenni a második oltáshoz, mert a további gyermekvakcina-szállítmányok sorsa még bizonytalan. A második oltás a gyermekeknél is az első oltás után 3 héttel lesz esedékes. Egy ampullában 10 gyermek oltásához való vakcina lesz, így az oltást is ennek megfelelően úgy kell megszervezni, hogy egy kinyitott ampullára 10 gyermeket kell szervezniük a házigyermekorvosoknak is.

A portál szerint a szülők a gyermek adataival és eddig a regisztrációnál még nem használt e-mail címmel rögzíthetik a gyermeket. Egy e-mail címről egy – már az ötödik életévét betöltött – gyermeket lehet rögzíteni.

Kitértek arra is, hogy a 12-17 évesek oltása a nyár elejétől folyamatos. Ez a korosztály most előzetes időpontfoglalás nélkül is megkaphatja védőoltását a vasárnapig tartó oltási akción.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top