nlc.hu
Életmód

Gazdagnak álcázta magát, hetekig ingyen élt

Az elit tagjának adta ki magát, és így heteken keresztül ingyen élt egy fiatal lány Pekingben

Pekingben nem olcsó az élet, de egy fiatal diáklánynak három hétre mégis sikerült megoldania, hogy semmiért se kelljen fizetnie. Egyfajta társadalmi kísérletnek szánta, és valóban vannak érdekes tanulságai.

Zou Yaqi 23 éves lány, aki Pekingben, a Pekingi Egyetemen művészet szakos, és egy izgalmas társadalmi kísérletnek vetette alá magát: három héten keresztül eljátszotta, hogy ő is egyike a város társasági elitjének, hogy ezzel elérhesse a különleges bánásmódot az embertársaitól. A lány májusban három héten keresztül úgy élt, hogy egy fillért sem költött, miközben nem kellett nélkülöznie sem – írja az Oddity Central.

Zou Yaqi

Zou Yaqi a kínai elit tagjának adta ki magát

Gyakran aludt ötcsillagos hotelek előtereinek puha kanapéin, és rengeteg rendezvényre jutott be, ahol ingyen ehetett és ihatott. Persze ez a három hét nemcsak úgy jött, előtte alaposan felkészült, és listázta a városban azokat a helyeket, ahol sok rendezvényt tartanak, és van esélye az ingyenes étkezésre. Emellett alaposan tanulmányozta a város társasági elitjének öltözködését, hogy ügyesen tudja utánozni őket és beilleszkedni közéjük. Beszerzett néhány designer ruhát, jó minőségű sminket és egy luxustáska hamisított változatát, és ezzel vágott bele a kísérletébe. Egy hamisított reptéri VIP lounge belépővel kezdte, és a hely olyan jó választásnak bizonyult, hogy három napot el tudott ott tölteni az ottani kajával és kanapén alvással. Ehhez egy helyi Gucci boltból beszerzett magának egy papírtáskát is, hogy meggyőző legyen. Ezek után menő hotelekbe látogatott el, ahol trükkökkel elérte, hogy belóghasson egy-egy szobába legalább egy zuhanyozás erejéig, és részt vett a szállodák rendezvényein, például aukciókon is. A merész társadalmi kísérletében a kapitalizmus és a fogyasztói kultúra összefüggéseit vizsgálta, a munkája pedig az egyetemen rengeteg figyelmet kapott, bár számos kritikát is megfogalmaztak vele szemben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top