nlc.hu
Életmód

Adománygyűjtés: volt, aki szemetet tett a csomagokba

Ezt nem hiszed el: szemetet is találtak a rászoruló gyerekek ajándékcsomagjában

Sajnos akadnak olyanok, akik közel sem jóindulatból csomagolnak ajándékokat a rászoruló gyermekeknek.

Ezt bizonyítja a II. kerületi polgármester, Örsi Gergely Facebook posztja, amelyben arról ír, hogy volt néhány adakozó, aki szemetet vagy még rosszabbat, leírhatatlan rossz szándékról árulkodó ajándékot küldött volna a rászoruló gyermekeknek.

A polgármester az ünnepek előtti adománygyűjtési akciójukról számolt be a Facebook oldalán, és leírta, hogy bár az akció keretén belül majd 600 nehéz sorsú gyermek karácsonyi kívánságát teljesítették így, mégis voltak olyanok, akiket nem éppen a jó szándék vezérelt, amikor összeállítottak a csomagokat.

A beérkező adományokat felügyelők vették észre, hogy egyes csomagokban hulladék és egyéb, rossz szándékból csomagolt holmi került.

Örsi Gergely, adomány, karácsony

Az adománygyűjtő akció így is sikeres volt. Fotó: Facebook/Örsi Gergely

„De bármennyire is felemelő az ajándékozás, sajnos vannak, akik rossz szándékkal próbálják tönkretenni mások ünnepét.
Természetesen előfordul, hogy valaki valamilyen okból nem tudja teljesíteni az örökbefogadott kívánságot. Amikor ezt jelezték nekünk, minden esetben átvállaltuk, vagy újra örökbe fogadhatóvá tettük az adott ajándékot.
Többen viszont valószínűleg heccből fogadtak örökbe kívánságokat, amiket aztán nem teljesítettek, és hiába kerestük őket, nem reagáltak.
Ennél is elkeserítőbb – és sajnos volt rá példa -, amikor valaki konkrét hulladékot vagy még rosszabbat, leírhatatlan rossz szándékról árulkodó “ajándékot” küldött volna egy gyermeknek.
Teljesen érthetetlen, milyen beteg lelkű ember vagy személyiségfejlődésének negatív csúcsán járó grincs fektet energiát abba, hogy gyerekek karácsonyát tönkretegye.
Ezeket az eseteket kollégáink segítségével kiszűrtük, és a hiányzó ajándékokat minden esetben pótoltam, így minden gyermek kívánsága teljesül.
Köszönöm, hogy segítettek! Az önök ajándékaival közösen 588 gyermek kívánságát teljesítettük!”

– írta a II. kerületi polgármester.

Sajnos nem ez az első eset, hogy furcsa dolgokat találnak a csomagokban. Korábban L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány elnöke is írt arról egy Facebook posztot, hogy akadtak olyan “adományozók”, akik telefirkált határidőnaplót, elhasznált ruhákat küldtek “ajándékba” a nehéz sorsú gyerekek számára.  

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top