nlc.hu
Életmód

Robogóval gyűjt adományt Nagy Ervin

Ezért ült télen is robogóra Nagy Ervin és Katus Attila

Robogókból rakták ki az Ökumenikus Segélyszervezet adományvonalának számjegyeit Nagy Ervinék az önkéntesekkel.

53 darab robogó kellett ahhoz, hogy Nagy Ervin, Katus Attila és az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei kirakják a 1353-as adományvonal számjegyeit. Az ünnep közeledtével ezzel  az akcióval is az összefogás és adományozás fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.

Az Ökumenikus Segélyszervezet évente családok tízezreinek nyújt kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában, átmeneti otthonainkban családok százainak biztosít lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez. Kiemelt célkitűzése az esélyteremtés: hogy a – járványhelyzet miatt különösen is nehéz helyzetbe került – rászoruló családoknak esélyt kínáljon a felzárkózásra, a gyermekeknek segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében.

A szeretet.éhség. gyűjtés jelmondata, az „ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!”

A szeretet.éhség. gyűjtés jelmondata, az „ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!”

Így segíthetsz:

  • A 1353-as adományvonalon hívásonként illetve sms-enként 250 forinttal lehet adományozni. Emellett aki rendelkezik bankkártyával, a www.segelyszervezet.hu oldalon is adakozhat, de természetesen továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámla számon is. 
  • A segélyszervezet Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén felállított Adománypontjában, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt a látogatóktól. A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a Segélyszervezet munkájával, az adományboltban pedig a Segélyszervezet intézményeiben készített ajándéktárgyak vásárlásával lehet segíteni!
  • Az ország bármelyik Tesco áruházának vevői 250 forintos adománykuponok vásárlásával támogathatják a Segélyszervezet munkáját – online is. 
  • A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott vagy csekken felajánlott adománnyal   
  • Az Erkel Színház előtt az Opera által szervezett Diótörő Fesztivál keretében árusított forralt bor és más finomságok árával támogathatják a kitűzött célokat.
  • Önkéntesként: az Ökumenikus Segélyszervezet idén is várja mindazok jelentkezését az onkentes@segelyszervezet.hu címen, akik szívesen segítik adománygyűjtést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top