nlc.hu
Életmód
Dexter, a kétlábú kutya

Ember módjára sétál ez a cuki kétlábú kutya

Könnyfakasztóan cuki.

A 6 éves Dexter még 1 éves sem volt, amikor gazdái kertjéből kiszaladva elütötte egy furgon – írja a Oddity Central. Bár egyik gazdája, Tim Pasek azonnal a segítségére sietett és állatorvoshoz vitte, a kutyus mellső lábai olyan súlyosan roncsolódtak, hogy amputálni kellett azokat. 

Dexter gazdái eleinte egy kerekes szerkezetet erősítettek a két mellső lába helyére, hogy gond nélkül mozoghasson, ez azonban nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. A blöki azonban nem esett kétségbe és gyógyulása során önmagától a hátsó két lábára állt és úgy kezdett el közlekedni a lakásban. Bár gazdái nagyon féltették, hogy esetleg elesik és megüti magát, Dexter napról napra ügyesebb lett, végül pedig már ugyanúgy tudott sétálni két lábon, mint a gazdái. 

Nem akartam hinni a szememnek” – mondta Kentee Pasek, Dexter másik gazdija. “Felhívtuk az állatorvost, végül arra jutottunk, hogy Dexter biztonságosabban mozog két lábon, mint a kerekekkel.”

A két lábon járó kutyusból hamar online szenzáció lett, rengetegen követik Instagram-oldalán, de TikTok-csatornáján is szépen gyűlnek a lájkok. 

Olyan combjai lettek, mint egy súlyemelőnek” – mondta a kutyát kezelő állatorvos. “Ennyire erős volt a vágya, hogy alkalmazkodjon a helyzethez. Elfogadta a korlátait és úgy döntött, nem hagyja, hogy ez bármiben hátráltassa.”

Egy biztos: Dexter példát mutat kitartásból, imádjuk is érte.

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top