Kanadai kutatók megvizsgálták a férfiak húsfogyasztási szokásait és arra jutottak, hogy akik bizonytalanabbak a férfiasságukat illetően, gyakrabban esznek vörös húst. Az albertai Lethbridge Egyetem tudósai mintegy 300 amerikai, brit és kanadai férfit kérdeztek meg, hogy meghatározzák „férfiassági szintjüket”.
Olyan kérdéseket tettek fel nekik, mint „Bárcsak olyan dolgok érdekelnének, amelyeket más srácok érdekesnek tartanak” és „Aggódom, hogy a nők kevésbé találnak vonzónak, mert nem vagyok olyan macsó, mint a többi srác”. A válaszadókat arról is megkérdezték, hogy egyes ételeket férfiasabbnak vagy „lányosabbnak” találnak-e, mint másokat.
A Lethbridge-i Egyetem csapata ezután új kutatásba kezdett, amelyben 200 férfi vett részt ugyanabból a három országból. Ki kellett tölteniük egy férfiassági kérdőívet, majd csoportokba sorolták őket, amelyek megerősítették, mennyire férfiasak a többi válaszadóhoz képest.
A résztvevőknek ezután négy különböző főétel közül kellett választania. Választhattak egy húsgombócot, egy szalonnás szendvicset, egy csirkés salátát vagy egy salátát tofuval.
Azok a férfiak, akiknek azt mondták, hogy a korábbi férfiassági teszten magas helyezést értek el, kisebb valószínűséggel választották a vörös húst.
(VIA)