
Kanadai kutatók megvizsgálták a férfiak húsfogyasztási szokásait és arra jutottak, hogy akik bizonytalanabbak a férfiasságukat illetően, gyakrabban esznek vörös húst. Az albertai Lethbridge Egyetem tudósai mintegy 300 amerikai, brit és kanadai férfit kérdeztek meg, hogy meghatározzák „férfiassági szintjüket”.

Önbizalom kérdése? (Fotó: Pexels)
Olyan kérdéseket tettek fel nekik, mint „Bárcsak olyan dolgok érdekelnének, amelyeket más srácok érdekesnek tartanak” és „Aggódom, hogy a nők kevésbé találnak vonzónak, mert nem vagyok olyan macsó, mint a többi srác”. A válaszadókat arról is megkérdezték, hogy egyes ételeket férfiasabbnak vagy „lányosabbnak” találnak-e, mint másokat.
A Lethbridge-i Egyetem csapata ezután új kutatásba kezdett, amelyben 200 férfi vett részt ugyanabból a három országból. Ki kellett tölteniük egy férfiassági kérdőívet, majd csoportokba sorolták őket, amelyek megerősítették, mennyire férfiasak a többi válaszadóhoz képest.
A résztvevőknek ezután négy különböző főétel közül kellett választania. Választhattak egy húsgombócot, egy szalonnás szendvicset, egy csirkés salátát vagy egy salátát tofuval.
Azok a férfiak, akiknek azt mondták, hogy a korábbi férfiassági teszten magas helyezést értek el, kisebb valószínűséggel választották a vörös húst.
(VIA)