nlc.hu
Életmód

Férfiasság és a húsevés kapcsolata

A macsók nem esznek annyi vörös húst?

Egy tanulmány azt sugallja, hogy vannak férfiak, akik azért esznek vörös húst, hogy férfiasabbnak tűnjenek.

Kanadai kutatók megvizsgálták a férfiak húsfogyasztási szokásait és arra jutottak, hogy akik bizonytalanabbak a férfiasságukat illetően, gyakrabban esznek vörös húst. Az albertai Lethbridge Egyetem tudósai mintegy 300 amerikai, brit és kanadai férfit kérdeztek meg, hogy meghatározzák „férfiassági szintjüket”.

ételmérgezés, darált hús

Önbizalom kérdése? (Fotó: Pexels)

Olyan kérdéseket tettek fel nekik, mint „Bárcsak olyan dolgok érdekelnének, amelyeket más srácok érdekesnek tartanak” és „Aggódom, hogy a nők kevésbé találnak vonzónak, mert nem vagyok olyan macsó, mint a többi srác”. A válaszadókat arról is megkérdezték, hogy egyes ételeket férfiasabbnak vagy „lányosabbnak” találnak-e, mint másokat.

A Lethbridge-i Egyetem csapata ezután új kutatásba kezdett, amelyben 200 férfi vett részt ugyanabból a három országból. Ki kellett tölteniük egy férfiassági kérdőívet, majd csoportokba sorolták őket, amelyek megerősítették, mennyire férfiasak a többi válaszadóhoz képest.

A résztvevőknek ezután négy különböző főétel közül kellett választania. Választhattak egy húsgombócot, egy szalonnás szendvicset, egy csirkés salátát vagy egy salátát tofuval.

Azok a férfiak, akiknek azt mondták, hogy a korábbi férfiassági teszten magas helyezést értek el, kisebb valószínűséggel választották a vörös húst.

(VIA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top