nlc.hu
Életmód

Az étkezések ideális ideje

Tovább élnek, akik korán reggeliznek

Egy tanulmány szerint reggel hét előtt érdemes reggelizni.

Ha megfelelő időben étkezel, akár meg is hosszabbodhat az életed – állítja egy tanulmány, amiből a brit Metro újság idéz.

A tudósok 34 ezer 40 év feletti amerikai étkezési szokásait vizsgálták több évtizeden keresztül. A résztvevők naplózták az étkezéseiket, még a nassolásokat is fel kellett jegyezniük.

Időben érdemes reggelizni (Fotó: Pexels.com)

Időben érdemes reggelizni (Fotó: Pexels.com)

A New York-i Egyetem kutatói azt találták, hogy a reggeli étkezés optimális ideje reggel 6 óra és 7 óra között van, és azok a résztvevők, akik ezt megtették, 6 százalékkal kisebb valószínűséggel haltak meg idő előtt, mint azok, akik reggel 8 órakor ettek, és 12 százalékkal kisebb volt a korai halálozás kockázata, mint a délelőtt 10 óra körül reggelizőknél.

Kimutatták, hogy az éjféli nassolás hozzájárul a 2-es típusú cukorbetegség és a szívbetegség kialakulásához.

Úgy gondolják, hogy ez az agy „táplálkozási órájának”, egy belső rendszernek köszönhető, amely szabályozza az olyan hormonokat, mint az inzulin, és hogy a nem megfelelő étkezés megzavarhatja az agy által küldött jeleket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top