nlc.hu
Életmód

Ferenc pápa: a szülők támogassák a meleg gyerekeiket

Ferenc pápa azt kérte, hogy a szülők támogassák a meleg gyerekeiket

A katolikus egyházfő ennyire még nem beszélt egyértelműen a meleg gyerekek elfogadásáról.

A szülőknek nem szabad elítélniük a meleg gyereküket, hanem támogatniuk kell – mondta Ferenc pápa a szokásos heti vatikáni audienciáján szerdán.

A katolikus egyházfő korábban már beszélt arról, hogy a melegeknek joguk van ahhoz, hogy a családjuk gyermekként és testvérként elfogadja őket. Ennyire egyértelműen viszont még nem fogalmazott.

Ferenc pápa

Ferenc pápa a vatikáni Szent Péter-bazilikában tartott újévi misén 2022. január 1-jén (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami)

A pápa most azt mondta, hogy azok a szülők, akik eltérő szexuális orientációt látnak a gyermekükben, ne ítéljék el őket, hanem nyújtsanak segítséget nekik.

Korábban Ferenc pápa arról beszélt, hogy az egyház nem fogadhatja el az azonos neműek házasságát, de támogathatják azt, hogy a melegek élettársi kapcsolatát a házassággal egyenértékűnek ismerjék el például az egészségügy az öröklés vagy a nyugdíj terén.

A katolikus egyház hivatalos álláspontja jelenleg a homoszexualitásról az, hogy az azonos neműek iránt érzett vágy nem bűn, de a „megvalósult homoszexualitás” az.

(Reuters)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top