nlc.hu
Életmód

Fitnesztrendek 2022

Ezek lesznek 2022 fitnesztrendjei, és valamelyiket te is imádni fogod

Jóval többet edzünk otthon, és már nem feltétlen az a cél, hogy kockás legyen a hasunk, hanem hogy egészségesek legyünk fizikailag és mentálisan is. A koronavírus a sportolási szokásainkat is megváltoztatta. És úgy néz ki, nem csak a karantén idejére.

2020 és 2021 között a COVID-19 világjárvány miatt az edzőtermek látogatói átálltak az online térre, és előtérbe kerültek a virtuális edzésórák. Ariel Belgrave fitneszedző a Todaynek azt nyilatkozva, hogy szerintea  fitnesz jövője a személyes és a virtuális edzések keveréke lesz. Nézzük, milyen új  trendek veszik át az uralmat a fitneszvilágban.

Üdv a virtuális sport világában!

A szakértők szerint a virtuális valóság  (VR) és az e-sport egyre inkább része lesz a sportiparnak, hiszen anélkül, hogy kimozdulnánk otthonról, sokféle sportot és kalandot próbálhatunk ki egyedül, vagy másokhoz kapcsolódva. Az online térben zajló edzések egyébként is az előtérbe kerültek az elmúlt két évben, miután a koronavírus-járvány miatt sok edzőterem ideiglenesen bezárt. „A világjárvány előtt az applikáción vagy Zoomon keresztül történő edzés idegen fogalom volt” – mondta Brady Dougherty személyi edző a Todaynek. Ez ma már teljesen megváltozott és bár a nyitások után sokan visszatértek a fizikai térbe, a különböző sportalkalmazások továbbra is népszerűek maradtak, ahogy sok mozgásstúdió is átállt a hibrid üzemmódra, azaz online és offline edzéseket is tartanak.

vr, sport, trend

Számos sportot, kalandot kipróbálhatsz így (Fotó: Getty Images)

A jóllétünk a cél

A testmozgás célja immár nem feltétlen az, hogy minél feszesebbek, izmosak legyünk, hanem egyre inkább az általános egészség és wellness felé mozdul el minden edzésterv célja. Cassey Ho fitnesz influenszer szerint az embereknek élvezniük kell az edzésprogramot. Fontos, hogy örömöt találjunk egy adott gyakorlatban, és az is, hogy egészségesen táplálkozzunk mellette. Egyre inkább előtérbe kerülnek a holisztikus fitneszprogramok, amelyek magukba foglalják a kardió- és a tudatossági gyakorlatokat, például a jóga és a pihenőnapok beépítését – más szóval az új fitnesz az egyensúlyról szól. 

jóga

Hatalmasat nőtt a jóga népszerűsége (Fotó: Getty Images)

Mozogj a szabadban, mozogj a kutyáddal!

A koronavírus óta egyre többen és gyakrabban járnak el kirándulni, vagy a szabadba edzeni. Legalább ennyire népszerű lett, hogy a kutyákat is bevonjuk a sportolásunkba, mozgásunkba, hűséges barátaink a sportban is jó társak, a túrázástól kezdve a HIIT edzésig bevonhatók, és gyorsabban telik velük az idő.

kirándulás, természet

Fotó: Getty Images

Nyújts!

A nyújtás ugyanolyan fontos az általános egészséged szempontjából, mint a testmozgás, ezért ez lesz az egyik trend, amely 2022-ben átveszi az uralmat a fitnesziparban. A szakemberek szerint már napi 10 perc nyújtás is rengeteget számít, hatására jobb lesz a testtartás, az éjszakánk és a sportteljesítményünk, kicsi a sérülésveszélye, egyszóval mind a testnek, mind a léleknek jót tesz. Bár a jóga remek módja az izmok nyújtásának, ugyanilyen könnyen végezhetsz néhány nyújtó gyakorlatot tévénézés közben vagy edzés előtt és után is.

nyújtás, sport

A nyújtás a testnek és a léleknek is jót tesz (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top