Életmód

Ideális hozzátáplálás – megérkezett a Mamia bio bébiételcsalád (x)

Egy boldog, kiegyensúlyozott babának az egészséges fejlődéséhez és a megnövekedett mozgásigényéhez megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagokra van szüksége.

A hozzátáplálás éppen ezért nagy körültekintést igényel a család részéről, hiszen a csecsemők ekkor válnak le a számukra létező legjobb táplálékforrásról, az anyatejről, és kezdenek el ismerkedni az új ízekkel és állagokkal.

Mikor jöhetnek az új ízek a baba étrendjébe?

Ezt alapvetően a baba szükségletei határozzák meg, de nagyjából 5 hónapos kora körül már kis adagokban elkezdhet ismerkedni a különböző gyümölcspürékkel és pépekkel, amelyek általában elsőre nagy sikert aratnak.

Miért kezdünk a gyümölcsökkel?

Az első időkben a babák könnyebben és szívesebben barátkoznak a folyékonyabb állagú ételekkel, hiszen különbözik ugyan az anyatejtől, mégis krémes és finoman édeskés. Amikor már rájönnek a kanálhasználat mikéntjére és könnyedén veszik a püréfogyasztást, akkor jöhetnek a szilárdabb, darabosabb állagú fogások is a repertoárba.

Ideális hozzátáplálás – megérkezett a Mamia bio bébiételcsalád (x)Mit kínáljunk a babának?

A hozzávalók, alapanyagok köre a gyermekek fejlődésével változik. Bárhol is tartsunk ebben a folyamatban, az a legfontosabb, hogy csak jó minőségű, ellenőrzött eredetű élelmiszereket, alapanyagokat válasszunk, ügyelve arra, hogy a baba a korának megfelelő ételeket kapja. Szerencsére ennél mi sem egyszerűbb, hiszen az ALDI-ban már elérhetőek a minőségi és kedvező árú Mamia üveges bio bébiételek. A kínálatban megtalálhatóak a már 5 hónapos kortól adható alma, vilmoskörte, alma-sárgabarack gyümölcspürék, a féléveseknek kínálható teljes kiőrlésű gabonával gazdagított gyümölcsmix, és a 6, 8, illetve 12 hónapos kortól fogyasztható teljes értékű fogások, mint a sárgarépa-édesburgonya-sütőtök püré, a burgonyás egytálétel, sárgarépa burgonyával és marhahússal vagy spagetti bolognai szószban.

A Mamia bio bébiételekkel könnyedén ismertethetjük meg az új ízvilágokat a babákkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top