Elszakítottak egy 11 hónapos kislányt a szüleitől a szigorú járványügyi szabályok miatt Hongkongban

S. Z. | 2022. Február 24.
Zéró tolerancia van a koronavírus miatt Hongkongban, az sem számít, hogy emiatt egy 11 hónapos kislányt elszakítottak a szüleitől.

A szigorú járványügyi szabályok miatt elszakítottak egy gyereket a szüleitől Hongkongban. Miután a 11 hónapos Ava koronavírustesztje hétfőn pozitív lett, Laura és Nick nem látogathatják meg a gyereküket a Queen Mary kórházban, mert az előírások szerint a fertőzöttekkel a közvetlen családtagok sem érintkezhetnek, ha nem pozitívak.

Hongkongban a járvány eddigi legsúlyosabb hulláma az ötödik, és úgy tűnik, a szigorú szabályok alól egy ilyen csöppség sem kivétel.

Koronavírusos beteg várakoznak egy hongkongi kórház előtt, miután pozitív lett a tesztjük 2022. február 10-én (Fotó: EyePress via AFP)

A szülők kizárólag videóhíváson keresztül léphetnek kapcsolatba a kislányukkal. A esetről beszámoló CNN cikkében szereplő videón a szülők könnyek között próbálják megnyugtatni a kórházban elkülönített gyereket. Az édesanya megtörten zokog, miközben a párja a teljes védőruhába öltözött nővérnek könyörög, hogy nyugtassa meg a kislányt.

„Egyszerűen tehetetlenek vagyunk” – mondta Laura, aki szerint az elkülönítés egyáltalán nem szolgálja a gyerek érdekeit. A pár most abban reménykedik, hogy pozitív lesz a tesztjük, és akkor van esély arra, hogy bemehetnek Avához a kórházba.

A hongkongi szabályok szerint a kislány csak akkor hagyhatja el a kórházat, ha a felvétele után hét nappal negatív lesz a tesztje.

Exit mobile version