nlc.hu
Életmód

Tömeges esküvővel feledtették a járványt

Ötszáz párral tartottak óriási esküvőt, hogy elfelejtsék a járvány viszontagságait

A New York-i szertartást a Covid által elválasztott avagy a járvány alatt tönkrement házasságban élő pároknak hirdették meg,

Mintegy 500 pár tartott egyszerre óriási esküvőt – sokan csak szimbolikusan – New Yorkban a szabad ég alatt, hogy elfelejtsék a járvány viszontagságait. Virágkoszorúkkal, hagyományos menyasszonyi ruhákban vagy különc kreációkban vonultak a párok – köztük sokan már házasok – egy nagy színpadhoz, ahol egy imám, egy rabbi és egy pap kimondta az egybekelésüket.

„2020 márciusában Hawaiin lett volna az eljegyzésünk, de a pandémia mindent törölt” – mesélte el az AFP-nek a fehér menyasszonyi ruhás Erica Hackman, karján férje, Richard a Damrosch parkban, a manhattani felhőkarcolók lábánál. A már gyereket váró pár a következő évben házasodott össze egy épület tetején, kevesebb mint húsz vendéggel, mindenkin maszk volt – emlékezett vissza a 35 éves Erica. „Nagyon kis esküvő volt. Ezért volt fontos, hogy ma eljöjjünk és együtt ünnepeljünk másokkal, akik ugyanezt élték át” – tette hozzá a 37 éves Richard.

A járvány okozta nehézségek feledtetésére mintegy 500 pár házasodott össze szimbolikusan a New York-i Lincoln Centerben 2022. július 10-én

A járvány okozta nehézségek feledtetésére mintegy 500 pár házasodott össze szimbolikusan a New York-i Lincoln Centerben 2022. július 10-én (Fotó: Kena Betancur / AFP)

A New York-i Lincoln Center kulturális intézmény által rendezett szertartást a Covid által elválasztott avagy a járvány alatt tönkrement házasságban élő pároknak hirdették meg, de szívesen láttak mindenkit. New Yorkot súlyosan érintette az új koronavírus okozta világjárvány 2020 tavaszán, a lezárások miatt kihalt Times Square és az ideiglenes halottasházak látványa bejárta a világot.

Annyi gyűlölet van manapság a világon. Fontos, hogy legyen egy nap, amikor csak a szerelmet ünnepeljük

– magyarázta az 56 éves Lloyd-Kline, aki Anisával érkezett, 2008-ban házasodtak össze Torontóban.

Voltak nagyon fiatalok, nem úgy, mint Esther Friesner Stutzman és férje, Walter Stutzman, akik már 1974 óta házasok. „Megígérte, hogy elutazunk Párizsba” – mondta az asszony.

A sétáló párok között volt az 59 éves Anne-Marie Colon, aki vőlegényéről, Louis Steven bronxi professzorról, „élete szerelméről” készült fotóval érkezett, aki 2020 áprilisában meghalt a Covid-19 következtében. „Úgy volt, hogy Arubán házasodunk össze. Azt gondoltam, a mai nap szép ünneplése lenne az együtt töltött tizenegy évünknek” – magyarázta.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top