nlc.hu
Életmód

Nejlonzacskó a koronavírus ellen

Hatamas nejlonzacskó alatt falatozott egy utas a vuhani metrón

Nejlonzacskóval a fején legalább tudott falatozni a nő.

Egy nő teljes felsőtestét egy nejlonszatyorba csomagolta a vuhani metrón, és a zacskó alatt fogyasztotta el az uzsonnáját, nehogy megsértse a Covid-szabályokat.

Jelenleg Vuhanban szigorú szabályozás van érvényben a maszkviseléssel és a nyilvános étkezéssel kapcsolatban, hogy megfékezzék a Covid-járványt. A felvételt a nő egyik utastársa rögzítette, aki azt mondta, hogy szerinte a nő viselkedése kissé szélsőségesnek tűnt.

„A koronavírus-járvány miatt korlátozások vannak érvényben, de ennek ellenére még egy járvány idején is kissé szélsőségesnek tűnt, hogy a nő egy zacskó alatt nassoljon. Sikerült elkülönülnie másoktól úgy, hogy egyszerűen a fejére tette a műanyag zacskót” – nyilatkozta a fotót készítő utastárs, Wang.

Míg Wang kissé szokatlannak tartotta a nő cselekedeteit, a többi utast jól látható módon nem zavarta a látvány és a zacskó alatt történő falatozás.

Vuhan, amely az első Covid-eseteket regisztráló város, és három éve a vírus epicentrumává vált, most ismét zár alá került. Ezen a héten napi 20-25 új fertőzésről számoltak be, ami arra késztette a helyi hatóságokat, hogy több mint 800 000 embert kötelezzenek arra, hogy maradjanak otthon vasárnapig.

A járvány kitörésekor többen is védekeztek egyébként hasonló módon, többek között erről is írtunk ebben a cikkünkben. De más alternatív, humoros védekezési formák is kialakultak: nem messze Melbourne-től egy kisvárosban rendkívül szórakoztató lehetett a guruló buborékban sétafikáló férfi látványa, aki mindeközben az üvöltötte: „Én vagyok a férfi a buborékban!”

zacskó a fejen

Képünk illusztráció. Fotó: unsplash

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top