nlc.hu
Életmód

Macskaimádó sztárok

Hírességek, akik nem titkolják, hogy „macskások”

Világszerte rengeteg ember szereti a macskákat – a becslések szerint jelenleg több mint 600 millió szőrös barátunk él szerte a világon. Most olyan sztárokat mutatunk, aki igazán odavannak ezekért a cuki négylábúakért.

Ernest Hemingway

Ernest Hemingway a 20. század egyik legbefolyásosabb szerzője volt. A néhány tehetséges író egyike, aki Pulitzer-díjat és Nobel-díjat is nyert. Hemingway imádta macskáját, amit „Hemingway-macskának” is neveznek, és arról nevezetes, hogy hat ujja volt. A Hemingway-házban jelenleg is több mint 50 macska lakik, akik szintén a különleges kórral, a polidaktiliával élnek, aminek következtében extra lábujjakkal rendelkeznek.

Ernest Hemingway cicájával

Ernest Hemingway 1950-ben (Fotó: American Stock/Hulton Archive/Getty Images)

Taylor Swift

Miután a közelmúltban szerepelt a Macskák nagy képernyős adaptációjában, nyugodtan kijelenthetjük, hogy Taylor Swift általában véve nagy rajongója a macskaféléknek. A közelmúltban Swift egy harmadik macskát is felvett a falkába, egy szőrös kiscicát, akit Benjamin Buttonnak hívnak. Az énekesnő közismert arról, hogy szívesen fényképezkedik a macskáival, majd posztolja azokat a közösségi oldalakon, gyakran vidám pózokban. A cukiságfaktort felerősíti, hogy két régebbi macskája a skót lógófülűek, míg a család legújabb tagja a mindig elragadó Ragdoll fajtához tartozik.

Katy Perry

A gyakran Katy Perry egyfajta kabalájaként számon tartott Kitty Purry először az énekesnő „I Kissed a Girl” című slágerhez készült videójában tűnt fel. Azóta gyakran fényképezték Katy oldalán, a rajongók pedig folyamatosan találgatják a fajtáját. Kitty külsőre Maine Coon lehet, a nagy termetéről és kiskutyaszerű személyiségéről híres fajta. Az énekesnő bevallotta, hogy kissé „megszállottja” macskájának, és megjegyezte, hogy kapcsolatuk hosszú távon stabilabbnak bizonyult, mint romantikus kapcsolatai.

Katy Perry

Katy Perry Purr nevű parfümje is cicás (Fotó: Fred Duval/FilmMagic)

Cameron Diaz

Saját szavai szerint Cameron Diaz egy nagyon állatbarát otthonban élt. Felnőttként gyűjteménye öt madárból, három kutyából, három macskából és két kígyóból állt. Így nem meglepő, hogy a cicák iránti vonzalma sem lankadt az elmúlt években. Jelenlegi társát Little Mannek hívják, és jellegzetes divatérzékéről ismert. Diazt és Little Mant néha látni lehet, amint együtt vásárolnak, miközben a macska állítólag saját díszes ruhákat visel. Emellett a színésznő számos mentett kutyát is gondoz, köztük egy hosszú szőrű csivavát és egy német juhászkutyát.

Cameron Diaz

Cameron Diaz (Fotó: Stuart C. Wilson/Getty Images)

Drew Barrymore

Drew Barrymore macskák iránti rajongása az 1980-as években kezdődött, amikor az egykori gyereksztár Stephen King Cat’s Eye című filmjének forgatásán játszott néhány szerethető macskafélével. Ahogy felnőtt, és végül saját családot alapított, a színésznő gondoskodott arról, hogy gyermekei is állatbarát háztartásban nőjenek fel. Legutóbbi szerzeményei közé tartozik a menhelyről elhozott három imádni való cica, akiknek gondozói feladatait két lányával osztja meg. Ezenkívül Drew-nak van egy kutyája is, akit szintén egy menhelyről szerzett, ezzel bizonyítva, hogy a megmentett házi kedvencek is szerethetők.

Drew Barrymore kiskorában cicával

Drew Barrymore a Cat’s Eye című filmben (Fotó: Dino Di Laurentiis Company/MGM/Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top