nlc.hu
Életmód

Kigyulladt az épület, a macskája mentette meg az életét

Macskája mentette meg egy férfi életét Dunaharasztiban

Kezdtek átterjedni a lángok a szomszédban kigyulladt épületről, amikor a férfi macskája jelezte a veszélyt.
Nagy lángokkal ég egy kigyulladt épület

Kigyulladt egy melléképület szerda este Dunaharasztiban, egy ott lakó férfi a macskájának köszönheti az életét, mert az állat nyávogni kezdett – számolt be a Tények.

Többméteres lángokkal égett a melléképület teteje, és a hő kigyulladással fenyegette a szomszédos házat is, amelynek berobbant az ablaka, megolvadt a redőny. Az épületben csak az egyik ott lakó férfi volt otthon, akit a család macskája figyelmeztetett, hogy lángokban áll a szomszéd épület.

Az állat artikulátlanul nyávogott, erre a férfi kirohant a házból, és egy slaggal oltani kezdte a tüzet, amely kezdett átterjedni a tetőjükre. A férfi élettársának a lánya azt mondta: a tűzoltók szerint leégett volna a ház, ha nem kezdi el időben locsolni a lángokat.

A melléképület teljesen leégett, összeégett törmelék hever szanaszét az udvaron. Állítólag egy kályha körül keletkezett a tűz, de a katasztrófavédelem vizsgálja az tűz pontos okát.

A házi kedvencek nem először figyelmeztetnek tűzesetre, egy New York állambeli nő kutyáját hősként ünnepelték, miután az eb jelezte, hogy tűz ütött ki egy templomban.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Zoltan Tasi)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top