nlc.hu
Életmód
Hatvan év után százszorosát éri a bankbetétje

Megfeledkezett a bankbetétjéről a skót nő, 60 év után megszázszorozódott a pénze

A 74 éves skót nő bankbetétjét még a nagymamája nyitotta neki gyerekkorában Bár csak jelképes összeget tett rá, ez az összeg mára megszázszorozódott.

Carol Allison a Fülöp-szigeteken nőtt fel, és hatéves volt, amikor meglátogatta a nagymamáját Skóciában. Az asszony a TSB bankban nyitott egy számlát az unokájának, amire mindössze 3,35 dollár értékben tett angol fontot. Az idős asszony halálával a számla átszállt az unokája nevére 1969-ben, és soha senki nem ért hozzá. A régi betétkönyvet Carol végül nemrég fedezte fel egy nagytakarítás során. Leellenőrizte a számlát, melyből kiderült, hogy az annak idején betett 3,35 dollárnyi összeg ma már 335 amerikai dollárt (kb. 110 ezer forintot) ér – írja a UPI.

ATM

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

A bankban azt mondták neki, hogy az összeg végig kamatozott. Az asszony emellett még két másik régi betétkönyvet is talált, de azokról még nem sokat tud elmondani, ugyanis még nem járt utána, érnek-e valamit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top