nlc.hu
Életmód

A páromnak kicsi a pénisze a súlya miatt

„A páromnak kicsi a pénisze a súlya miatt”

Olvasói levél következik.
(illusztráció: Unsplash)

A páromnak eléggé kicsi a pénisze a súlya miatt, és ez némi kellemetlenséget okoz számára. Beszéltünk erről, és azt mondta, szégyelli, mert igen érzékeny, és sokkal gyorsabban el tud élvezni, mint szeretné. Most már én is rágörcsöltem erre, mert alig érzek valamit, pedig nagyon szeretem, és szeretném, ha működne köztünk a szex. Tanácstalan vagyok, nem tudom, mit tegyek

– az olvasói levelet Réka (ál)nevű olvasónk küldte, és kifejezetten olyan szexuális aktussal kapcsolatos gondot olvashatunk, amit nehéz lehet megoldania egy párnak. A péniszméret azonban nem indokolja, hogy ne legyen élvezetes a szex, sőt, bármilyen méretű is egy férfi pénisze, biztos, hogy van olyan módja a szexuális tevékenységeknek, ami segíthet. Ha neked is van olyan mondanivalód, ami kikívánkozik belőled a párkapcsolatoddal kapcsolatban, ha a szexuális életed problémás, ha a randikkal nem jársz sikerrel, ha szeretnél konkrét segítséget kérni, akkor Sereg Tímea párkapcsolati mediátor és szexológus tanácsadó várja a leveled a timea.sereg@centralmediacsoport.hu e-mail-címre.

A szexpózok is segíthetnek

Erektilis diszfunkció, ez a neve annak is, ha egy férfi csak rövid ideg képes fenntartani a merevedését. Annak, hogy ez a probléma fennáll, számos oka lehet: gyógyszerektől kezdve szervi betegségeken át akár a lelki okokig rengeteg. Olvasónk azt írja, hogy a párjának a súlya miatt kicsi a pénisze, és ezt így muszáj kiemelni, mert olyan nincs, hogy valakinek összemegy a pénisze, ha túlsúlyos lesz. Inkább arról lehet szó, hogy ez optikailag tűnhet kisebbnek, talán a zsírpárnák olyanok a nemi szerv körül, hogy kisebbnek tűnik maga a pénisz. Ettől függetlenül lehet az egy teljesen normálisnak mondható átlagos péniszméret.

A fő probléma az lehet olvasónk esetében, hogy a szeretkezés alatt egészen más izgalmi szintet élnek meg külön-külön, és az élvezés is más-más időpontokban történik. Ezt az időzítést valahogyan össze kellene hangolni, amiben segíthet az is, ha végiggondolják együtt, kinek mi az igazán izgató, mitől indulnak be az ágyban. Általánosságban a nők azok, akiknek több idő szükséges az izgalmi szint eléréséhez, sok férfinál egy csók is elég a merevedéshez, és ők már készen is állnak. A nőknél fontos elérni addig az izgalmi állapotig, amikor van lubrikáció (nedvesedés), és már felfokozott a vágy.

A behatolás-központú szexet is érdemes felülírni: nemcsak az a szex, amikor a behatolás történik, az előjátékkal ugyanúgy ki lehet elégülni. Ha egy párnál a merevedéssel vagy annak fenntartásával van a gond, az egyik legjobb megoldás az lehet, ha a behatolást egy ideig kerülik, és minden más módon igyekeznek kielégíteni egymást. Ha ez jól megy, és oldódik a feszültség a korábbi kudarcélmény miatt, akkor újra lehet próbálkozni a behatolással is. 

Minden párnak újra kell tanulnia egymással a szexet, ez nem olyan dolog, mint a biciklizés, amit ha egyszer megtanulunk, akkor bármilyen biciklin menni fog. A partner testének reakciói, az, hogy milyen típusú érintésre indul be (erősebbre, gyengédebbre), hogy mennyire csiklóhoz kötött a partner szexuális izgalma, mindig egyéne válogatja.

A kapcsolatban tehát okos döntés tudatosan hozzáállni egymáshoz, és együtt kikísérletezgetni, milyen pózokban, milyen erősségű érintéssel, behatolással tudják egymást úgy kielégíteni. A szexben nem a behatolással járó mozgás ideje a lényeg, és még csak nem is az, hogy minél hamarabb orgazmust éljen meg a női fél. Az a lényege, hogy a partnerek jól érzik magukat együtt a szexben, mindenben, amit együtt csinálnak, és ha van orgazmus is a végén, az csak a hab a tortán. 

Kérdezz, írj nekünk!

Ha szeretnél szexológustól, pártanácsadótól választ kapni a téged érintő problémákról, ha elakadtál a magánéletedben, ha a társkereséssel vannak gondjaid, esetleg még szűz vagy, várjuk a kérdésed! Aggódnod nem kell, minden esetben névtelenül jelenítjük meg a kérdésed, az évszámokat, éveket is átírjuk, hogy senki ne ismerjen rád. A leveled várjuk a timea.sereg@centralmediacsoport.hu e-mail-címre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top