nlc.hu
Életmód

Havazás március elején

Ekkor ér ide a havazás

A hétvége hideg lesz, helyenként komoly fagyokkal, de előtte pénteken még havazni fog.

Csütörtökön a sok napsütés mellett főleg a Dunától keletre várható erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, amelyek időszakosan össze is állhatnak, de csapadék belőlük nem valószínű. Másutt csak kevés fátyolfelhő lehet az égen. Az északias szél néhol megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul, késő estére -3 és +2 fok közé hűl le a levegő – írja a kiderul.hu.

Csodálkozva figyeli a havazást egy fiatal nő

Hajnalban mínuszok, hózápor jöhet héten (Fotó: Unsplash/Beth Jnr)

Pénteken erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható több-kevesebb napsütéssel. Helyenként hózápor, zápor előfordulhat. Az északi, északkeleti szél megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 9 fok között alakul.

Szombaton erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható többórás napsütéssel, csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél megélénkül, kevés helyen meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -2 fok között, a fagyzugokban -10 fok körül alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 9 fok között valószínű.

Vasárnap gomolyfelhős, napos idő várható, csapadék nem lesz. Az északias szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -10 és -2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 9 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top