nlc.hu
Életmód

Arnold Schwarzenegger videóban üzent az orosz embereknek

Arnold Schwarzenegger erős videóban üzent az orosz embereknek

Videóban próbálja meggyőzni az orosz embereket a háború hazugságairól Arnold Schwarzenegger.

Videóban szólt az orosz emberekhez, az Ukrajnában szolgáló orosz katonákhoz és Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz az orosz–ukrán háború kapcsán Arnold Schwarzenegger.

A több mint 9 perces videóüzenetben a világhírű színész felidézi, hogy 14 évesen az egyik példaképe Jurij Petrovics Vlaszov orosz súlyemelő volt, később pedig testépítő karrierje és színészi pályafutása során nagyon megszerette az oroszokat.

Arnold Schwarzenegger beszél a rajongókhoz a Slap Fighting Championships versenyen az Arnold Sportfesztiválon a Columbus Convention Centerben az ohiói Columbusban 2022. március 5-én

Arnold Schwarzenegger beszél a rajongókhoz a Slap Fighting Championships versenyen az ohiói Columbusban 2022. március 5-én (Fotó: Gaelen Morse / Getty Images via AFP)

Az oroszul is feliratozott videóban ezután a Terminátor sztárja megpróbálja szembesíteni az orosz embereket a propaganda és a valóság közötti különbségekkel. Például azzal, hogy a háborút nem Ukrajna, hanem a Kreml kezdte; hogy Ukrajna nácitlanítása egyszerű hazugság, hiszen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy zsidó ember; és hogy az oroszok szülészeti klinikát bombáztak.

A színész arra is kitér, hogy az orosz katonáknak hazudnak a háborúról. Ennek kapcsán az osztrák származású Schwarzenegger elmeséli édesapja történetét, aki a második világháborúban a német hadsereg tagja volt, részt vett Leningrád ostromában, ahonnan testileg és lelkileg is megtörve tért haza. Megsebesült, és szembesült azzal, hogy végig hazudott neki a saját országa.

Schwarzenegger Putyinnak is üzent:

Ön kezdte ezt a háborút, ön vezeti, ön is fejezheti be.

A színész a videó végén azokat az oroszokat méltatta, akik a háború ellen tüntettek Oroszországban, a bátorságukat pedig az egész világ látja.

(hvg.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top