Rusvai Miklós: biztosan lesz hatodik hullám

S. Z. | 2022. Március 25.
A virológus szerint olyan rossz adatok, mint a negyedik-ötödik hullám idején voltak, már nem lesznek, de számolni kell a koronavírus-járvány hatodik hullámával.

A koronavírus-járvány ötödik hullámának lecsengése és a járványügyi korlátozások többségének feloldása után sokan el is feledkeztek a pandémiáról, amiben nagy szerepe volt a több mint egy hónapja zajló orosz-ukrán háborúnak is.

Rusvai Miklós virológus most a Blikknek beszélt arról, mi várható ezután a járványban, mert mintha újra felfutóban lennének az esetszámok, napi 2400-2600 új fertőzöttet jelentenek.

Kis ingadozás lehet, de hasonló napi esetszámra számíthatunk legalább április végéig, május közepéig. A legfrissebb szennyvízadatok is ezt mutatják, napi kétezer feletti új esetszám többször is lehet, de olyan kiugróan rossz adatok, mint amilyenek a negyedik-ötödik hullám idején voltak, szerintem már nem lesznek

– mondta a virológus.

Rusvai Miklós szerint biztos, hogy jön a hatodik hullám, de tavasszal már nem, inkább ősszel. Hozzátette, hogy a koronavírus nem fog eltűnni később sem, de ez a vírus már nem az, amivel két éve, vagy tavaly megküzdöttünk. Az érzékenyebbek, idősek, krónikus betegek viszont ezután is megszenvedhetik, és akár bele is halhatnak.

Exit mobile version