nlc.hu
Életmód

Mit kockáztatnak a politizáló sztárok?

Bereczki-botrány: Mennyire veszélyes a politikai szerepvállalás?

A szakértő szerint előnyökkel és hátrányokkal is járhat ha egy előadó bepillantást enged az értékrendjébe.

Kínos pillanatoknak voltak tanúi, akik ellátogattak a Vas megyei település kultúrházának múlt szombati ingyenes koncertjére. Az említett bulin ugyanis Bereczki Zoltán kiakadt, amikor úgy vélte, a rendezvénynek erős politikai felhangja van, és csak azért nem fordított hátat a bulinak, hogy ne hagyja cserben a közönséget.

Csak rátok való tekintettel maradok most itt, mert ez egy kampányrendezvény, és én ilyet nem vállalok! Ez egyértelműen benne van az aláírt szerződésemben.

 – hangzott el a nyugat.hu szerint a koncerten.

 

Bereczky Zoltán

(Forrás: Instagram)

Bereczki előtt ugyanis Nagy Róbert polgármester, valamint a fideszes jelölt, Hende Csaba hosszú köszöntője hangzott el. Az énekes – aki eddig mindig igyekezett távol maradni a politikai rendezvényektől – a beszámoló szerint feldúltan, de profin teljesítette, amit vállalt, majd után hosszú posztban emlékezett meg a történtekről a közösségi oldalán.

Az esettel kapcsolatban a Blikk megkérdezett egy szakértőt arról, mennyire kockázatos egy előadónak ma Magyarországon a politikai részvétel, ha a nyilvánosság előtt is hangoztatja a nézeteit. Sándor Alexandra Valéria kommunikáció- és médiaszakértő szerint, előnyökkel és hátrányokkal is járhat, ha egy előadó bepillantást enged az értékrendjébe és a gondolkodásmódjába.

Előnye, hogy emberként hitelesebbé válhat a közönség szemében, hátránya viszont, hogy ellenszenvesnek találhatják, akik nem értenek vele egyet. Egy énekes akár el is veszíthet rajongókat a politikai nézeteinek vállalásával, bár nyerhet is vele új rajongókat

– fejtette ki a Blikknek. Hozzátette azt is, hogy míg itthon ez egyelőre kockázatvállalásnak minősül, a nagyobb demokratikus múlttal rendelkező országokban, például Nagy-Britanniában vagy az Amerikai Egyesült Államokban a társadalmi felelősségvállalás része a politikai véleménynyilvánítás, így inkább az teszi kockára az imázsát, aki hallgat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top