nlc.hu
Életmód

Kitartanak a kijevi állatkert dolgozói

A háború ellenére is kitart a kijevi állatkert

A robbanások az állatokat is megviselik, de egyelőre túl veszélyes a helyzet ahhoz, hogy külföldre menekítsék őket.

A háború ellenére sem hagyják magukra az állatokat a kijevi állatkert dolgozói, akik szerint a háború kirobbanását követő első három nap volt számukra a legnehezebb, de a fenyegetés ellenére igyekeznek végezni a munkájukat. – számolt be a rendkívüli állapotokról a Euronews. A háború első napjaiban egy orosz rakéta becsapódását követő robbanás, illetve lökéshullám okozott zavart az állatok között, ami miatt az állatkert elefántját négy nap alatt tudták megnyugtatni. Tonynak, a 47 éves gorillának hiányoznak az emberek, de nehezen éli meg a szirénázást és robbanásokat is.

Kijevi állatkert, elefánt

(Fotó: kijevi állatkert honlapja)

A lengyel és más európai állatkertek többek között takarmánnyal segítik a kijevi intézményt, a német állatkertek pedig felajánlották, hogy átveszik az állatokat, ami a jelenlegi helyzetben túl kockázatos lenne. Az állatkert vezetőjétől sokan kérdezik, hogyan tudnak segíteni. Mint mondja, azzal, ha online vásárolnak jegyet, amivel mindenkit várnak, ha véget ér a háború.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top