nlc.hu
Életmód

Elnöki kegyelem pécsi tanár jancsula dezső

Elnöki kegyelmet kapott a meghurcolt pécsi tanár

A harminchat éve tanárként dolgozó, büntetlen előéletű férfi szeptemberben vitatkozott össze egy tiltott helyen cigarettázó, tizenhat éves fiúval.

Elnöki kegyelmet kapott az elítélt pécsi tanár, Jancsula Dezső – írja a hvg.hu. Áder János köztársasági elnök kegyelmi végzése után megszűnt a bírósági eljárás, a korábbi, a pénzbüntetésről szóló bírósági határozat is semmis. Az elnöki kegyelem miatt

a tanárt nem tiltják el foglalkozásától sem.

A harminchat éve tanárként dolgozó, büntetlen előéletű férfi szeptemberben vitatkozott össze egy tiltott helyen cigarettázó, tizenhat éves fiúval. A vita elfajult, a tanár percekig nem engedte el a fiatalt, így az ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolta meg.

A bíróság tárgyalás nélkül 170 ezer forint pénzbüntetésre ítélte,

ami ellen a pedagógus fellebbezett. Tárgyalása tavaly december elsején kezdődött volna a Pécsi Járásbíróságon, de végül elmaradt, mert a védő kegyelmi kérvényt nyújtott be az államfőhöz. A tanár mellett Pécsen hétszáz fős tüntetést tartottak, országszerte pedig több tízezer ember állt ki mellette támogató kommentben.

Tanárokról mindenféle:

Hirdetés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top