nlc.hu
Trend

Elszomorító kamureklám a tanári lét keserűségéről

Elszomorító kamureklám mutatja be a tanári lét összes keserűségét

Vicces és egyben nyomasztó álreklámban próbálnak kedvet csinálni a tanári pályához, de előkerül a pedagóguslét összes nyűgje.
Az egyik szereplő a tanárokat toborzó álreklámból

Zseniális álreklámot készített a tanári hivatáshoz a Palóc Videótéka nevű YouTube-csatorna, a végeredmény pedig egyszerre pontos, nyomasztó, elszomorító és önironikus lett.

A Telex által észrevett videó stílusa pont olyan, mintha egy szokványos toborzóvideó lenne, amelyben a tanári pályához szeretnének kedvet csinálni, de közben szépen végigmennek a pedagóguslét összes nyűgjén-baján. Előkerülnek az alacsony tanári fizetések, a túlterheltség, a társadalmi megbecsültség hiánya, a túlzott adminisztráció és a központosítás.

Öt év után kézhez kaptam a diplomámat. Így már pályakezdőként megkeresem annak a pénznek a felét, amit a gimis osztálytársaim megkerestek az érettségi után két nappal az Aldiban

– hangzik az egyik mondat a videóban.

A videó végén is van egy csattanó, amikor kiderül, hogy a kisfilm két főszereplője nem valódi tanár. Amikor egyiküket megkérdezik, miért nem igazi pedagógusokkal vették fel az egészet, azt válaszolja: „Nem tudom, azt mondták, fiatal arcok kellenének inkább”.

(Kiemelt kép: YouTube/Palóc Videotéka)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top