nlc.hu
Életmód

Az orosz-ukrán háború miatt lecserélte a logóját egy biztosító

A háború miatt megváltoztatta a logóját egy svájci biztosító

Hiába használják az 1800-as évek vége óta a logót, a Z betű az orosz megszállás jelképe lett.

Átmenetileg eltávolítja a közösségi oldalairól a kék alapon fehér Z betűs logót a Zurich Insurance, használata ugyanis félreérthető lenne jelenleg az orosz-ukrán háború miatt – közölte a svájci biztosítócsoport.

Mint ismert, a Z betűt az orosz invázióban részt vevő tankok és katonai járművek oldalára festik fel, mostanra pedig az orosz megszállás egyik jelképe lett.

Orosz katonák egy tankon az oroszbarát szakadárok által ellenőrzött donyecki régió Vonovakta városában, Ukrajnában 2022. március 26-án

Orosz katonák egy Z betűs tankon az oroszbarát szakadárok által ellenőrzött donyecki régióban, Vonovakta városában, Ukrajnában 2022. március 26-án (Fotó: SEFA KARACAN / Anadolu Agency via AFP)

Az 1800-as évek végén megalapított Zurich Insurance egyelőre a közösségi csatornákon cserélte le az emblémát, mivel ott a Z betű önmagában, a Zurich szó nélkül szerepelt.

Ilyen volt:

…majd ilyen lett:

…ez pedig a legutolsó verzió: 

A vállalat közölte, hogy követik az eseményeket, és ha kell, további döntéseket hoznak.

Március elején botrányt okozott egy orosz tornász, mert az orosz megszállók jelképének számító Z betűt ragasztott a dresszére, majd így állt fel bronzérmesként a dobogóra a győztes ukrán versenytársa mellé.

(Forbes)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top