nlc.hu
Életmód

Orvosnak adta ki magát az ingatlanos

Három évig orvosként dolgozott egy ingatlanos Franciaországban

A nő hamis papírok segítségével orvosnak adta ki magát, és három éven keresztül praktizált.
Egy fehér ruhás doktornő csípőre tett kézzel

Egy 31 éves nőt két év börtönbüntetésre ítéltek Franciaországban, mert éveken át orvosnak, illetve szemésznek adta ki magát megfelelő végzettség nélkül.

Az egész 2018-ban kezdődött, amikor a Sonia nevű 31 éves nő úgy döntött, orvosként próbál szerencsét. Az nem zavarta, hogy semmilyen orvosi képzettsége nem volt, ingatlanmenedzsmentből volt alapdiplomája.

Orvosi diplomát és kamarai tagságot hamisított magának, és elkezdett általános orvosként praktizálni. Három éven keresztül kezelte a betegeket, és az sem zavarta, hogy egy korábbi ügye miatt nyomkövető volt a bokáján. Nagyjából húsz koronavírus-vakcinát adott be pácienseknek, és

olyan gyógyszereket írt fel, amelyekről fogalma sem volt, mire valók.

2021 októberében aztán lebukott, mert valaki gyanút fogott, és rájött, hogy nincsenek rendben a papírjai. Az álorvos ezután sem állt le, kirúgása után szemésznek adta ki magát az ország egy másik részén. A nőt végül március végén ítélték két év letöltendő börtönre.

Orvosként évente 70 ezer eurót (26,6 millió forint) keresett. A tárgyaláson azzal védekezett, hogy a pénzhiány miatt adta ki magát orvosnak, és hogy tárt karokkal fogadták mindkét helyen.

Időről időre felbukkannak álorvosok, nemrégiben például egy nő megfelelő végzettség nélkül is zavartalanul működtethetett egy fogászati rendelőt Romániában, és csak azért bukott le, mert nem adott nyugtát. 

(Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top