nlc.hu
Életmód

Új jelzőrendszer az autópályákon

Nagyobb biztonságban lesznek az autópálya dolgozói

Új és feltűnőbb jelzőrendszerre volt szükség a gyakori balesetek miatt.

Úgynevezett „drop and pick” előjelző készletekkel bővült a Magyar Közút eszközparkja. Európában összesen kilenc ilyen készlet létezik, ebből öt a Magyar Közút tulajdonában van, melyek az M0-s autóúton és az M1-es autópályán segítik a biztonságosabb munkavégzést.

A világszinten is egyedinek számító új előjelző készletek egy hordozó-lerakó tehergépjárműből, két változtatható jelzésképű táblás modulból, egy terelőnyíl modulból és egy konzolos változtatható jelzésképű táblás előjelző utánfutóból állnak.

A komplett szerkezet az eddig használtaknál sokkal feltűnőbb, illetve könnyebben, biztonságosabban aktualizálható az adott munkavégzéshez, forgalomkorlátozáshoz igazítva. A tábla benyúlik a sáv felé anélkül, hogy magassági akadályt képezne, így például a magasan ülő kamionosok is hamarabb, már nagyobb távolságból észrevehetik a kihelyezett, munkaterület közeledtére figyelmeztető jelzéseket, illetve a kamionok sem takarják ki a belső sávban haladó személyautók elől a közutas előjelzéseket. Az utánfutó különböző jelzőfényekkel is rendelkezik, ezzel is növelve a vizuális látványt és így a forgalombiztonságot. Erről van szó: 

2000 óta 19 munkatársát veszítette el a cég a munkaterületeken figyelmetlen közlekedők miatt.

Nagyobb biztonságban lesznek az autópálya dolgozói

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top