nlc.hu
Életmód

94 éves lett a bükki füvesember

Így telnek a 94 éves Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember mindennapjai

Lányával naponta Facetime-ozik, a neten pedig szívesen hallgat zenét.

Szabó Gyuri bácsi április 15-én, Nagypénteken töltötte be a 94. születésnapját, amelyet népes családja körében, többet között a 91 és 92 éves „kishúgai”, valamint összes unokája, dédunokája társaságában ünnepelt. Lányát, Lopes-Szabó Zsuzsa elárulta, hogyan telnek a közszerepléstől visszavonult Gyuri bácsi mindennapjai.

Csendesen telnek apám hétköznapjai. Egyik kedves elfoglaltsága – különösen télen – a madarak etetése” – mesélte Zsuzsa. Néhány éve Gyuri bácsi kapott egy madárhatározót, azóta onnan böngészi ki, hogy milyen látogatója is érkezett a madáretetőjének. Emellett szívesen hallgat zenét az interneten, kedveli például André Rieu muzsikáját vagy a Csárdáskirálynőt. Saját és lánya korábbi előadásait is gyakran visszanézi, ahogy Papp Lajos professzor tevékenységét is követi.

Szabó Gyuri bácsi

Szabó Gyuri bácsi és a lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa – Forrás: gyorgytea.hu

Zsuzsa azt is elárulta, hogy minden este hosszasan beszélnek Facetimeon édesapjával: „Van, hogy felolvasok neki, nagyon szereti a verseket, Ady költeményeit gyakran kéri, de a minap épp Petőfi és a János vitéz volt soron”.

Az immár 94 éves bükki füvesember a családot is gyakran hívja, hogy ne hiányozzanak neki annyira az unokák és a dédunokák. Örömmel tölti el, hogy gyarapodik a családi vállalkozás, tervezi újabb erdélyi útját, és alig várja, hogy az idő tavasziasra forduljon és kimehessen a gyógynövény-ültetvényére.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top