Életmód

Így védd az egészségedet a bükki füvesemberrel!

Kiborítja a közérzetedet a szokatlan meleg, vagy éppen köhögsz a rossz minőségű levegőtől? Szabó Gyuri bácsi minden bajra tudja a választ!

Legyen szó akár ízületi problémákról, magas vérnyomásról, stresszről, cukorbetegségről, allergiáról, ekcémáról, korpás hajról, klimaxról, magas koleszterinről vagy éppen immunerősítésről, sőt akár teherbeesési problémákról, Szabó György, vagy ahogy egy ország ismeri: Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember mindenre tud ajánlani egy-egy, egyedi receptúra alapján, gyógynövényekből készült gyógyteát.

MTI Fotó: Komka Péter

Gyuri bácsi ugyanis az egészség megőrzéséhez, a betegségek gyorsabb legyőzéséhez a gyógynövényeket hívja segítségül. 150 féle gyógynövényt ismer és alkalmaz. Tudását nagymamájától – aki falusi gyógyítóként segítette az embereket – tanulta még gyerekkorában. Számos olyan gyógynövényekből készülő teája van, melyekkel komoly betegségeket lehet megelőzni és gyógyítani.

Jelenleg az évszakhoz képest 10 fokkal melegebb időjárásunk van – sőt ez a szokatlan őszi meleg kitart egészen vasárnapig –, ez pedig negatívan hathat közérzetünkre és figyelmünkre: fáradékonyságot, ingerlékenységet, fejfájást, a reggeli órákban érezhető hideg miatt ízületi fájdalmakat, a napok óta észlelhető rossz levegőminőség miatt pedig gyakori köhögést, nehézlégzést tapasztalhatunk. Ám Gyuri bácsi ezekre a panaszokra is tud mit ajánlani!

Fáradékonyságra Gyuri bácsi azt javasolja, hogy hívjuk segítségül a csipkebogyót, a mezei kakukkfüvet és az orbáncfüvet. Fejfájásra mezei kakukkfű, palástfű, rozmaring, citromfűlevél, orbáncfű teát vagy szurokfű teát javasol. A száraz köhögésre köhögéscsillapítóként szurokfüvet, bodzavirágot, apróbojtorjánt és fehér akácvirágot ajánl. Az ízületi fájdalmak csökkentésére pedig – véleménye szerint – többek között a fekete ribizlileveles teakeveréket, a kamillás teakeveréket vagy a réti legyezőfű teáját alkalmazzuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top