nlc.hu
Életmód

A barátai vendégszobáiban húzza meg magát Elon Musk

250 milliárd dollárja van, mégis a barátainál húzza meg magát Elon Musk

A világ leggazdagabb embere nem szeret saját magára költeni. Mióta tavaly év végén eladta a házát, a barátai kanapéján húzza meg magát.

Elon Musknak ugyan akad pár milliárd dollárja, de ehhez lakás vagy ház épp nem társul, és úgy fest, hotelszobákra sem szívesen költ az excentrikus milliárdos, aki nemrég több mint negyvenmilliárd dollárért szerette volna megvenni a Twittert. Musknak sok dolga van a Bay Area-ban, ahol a Tesla mérnöki munkáinak nagy része folyik, és ilyenkor saját bevallása szerint a barátai tartalék hálószobáit váltogatja – írja a Business Insiderre hivatkozva a 24.hu.

Elon Musk

Elon Musk egy Tesla üzem németországi megnyitóján (Fotó: Christian Marquardt – Pool/Getty Images)

A 87 billió forintnyi vagyonnal rendelkező Tesla-vezért sokan kritizálják a vagyonfelhalmozásáért, és ezzel a vele készült interjúban is szembesítette őt Chris Anderson, a TED konferenciák egyik vezetője. A világ leggazdagabb embere szerint azonban ez az esetében azért nem problémás, mert nem költ évente dollármilliárdokat személyes fogyasztásra. Nem igazán jár nyaralni, nincs saját jachtja, bár egy magánrepülőgépbe ő is beruházott, és azt rendszeresen használja. A repülőgépre is az üzlet miatt van része, mert ha nem használná, kevesebbet és kevésbé hatékonyan tudna dolgozni. Azt azért elismerte, hogy a nettó vagyona azért így is őrületes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top