nlc.hu
Életmód

Elon Muck adománya a WHO-nak

Elon Musk szívesen ad 6 milliárd dollárt a WHO-nak, csak előre szeretné látni, mire költik

Mindezt a WHO világélelmezési programjának felhívására reagálva írta.

Elon Musk a Twitteren írta, hogy szívesen ad 6 milliárd dollárt a vagyonából a globális éhínség megoldására, ha precízen levezetik neki, hogyan oldaná meg ez az összeg a problémát, és ellenőrizhető módon költenék el. A világ leggazdagabb embere minderről a Twitteren írt. 

A Telex a Bloombergre hivatkozva hozzáteszi, hogy Musk tweetjei arra reagálnak, hogy korábban David Beasley, az ENSZ Világélelmezési Programjának igazgatója szintén a Twitteren arra kérte a milliárdosokat: „most az egyszer lépjenek fel”, tegyenek az éhínség ellen. Beasley tweetjében külön is megnevezte Jeff Bezost és Elon Muskot, a gazdaglista első helyén egymást váltogató milliárdosokat és azt állította, 6 milliárd dollár 42 millió embert segíthetne megóvni az éhhaláltól.

Elon Musk / Fotó: MTI/EPA/DPA-Zentralbild/Patrick Pleul

Elon Musk / Fotó: MTI/EPA/DPA-Zentralbild/Patrick Pleul

Musk vasárnap válaszolt Beasley-nek: ha a Világélelmezési Program átlátható és nyílt elszámolást alkalmazva „ebben a Twitter-folyamban pontosan leírja, hogy 6 milliárd dollár hogyan fogja megoldani a világ éhezését, akkor azonnal eladok Tesla részvényeket ebben az értékben, és odaadom a pénzt”.

Musk jelenlegi vagyona uszkve 311 milliárd dollár. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top