nlc.hu
Életmód

Óriás nyúl segít megnyugtatni az ideges utasokat

Óriás nyúl segít megnyugtatni az ideges utasokat a San Franciscó-i repülőtéren

Tizennégy kutya és egy malac után egy 13 kilogrammos tapsifülessel bővült a San Franciscó-i Nemzetközi Repülőtér terápiás állatokból álló csapata.

A modern élet részévé vált a repülés, de nem mindenki érzi magát jól a levegőben. Azokon, akik idegesek a gondolattól, hogy rövid időn repülőre kell szállniuk,  a San Franciscó-i Nemzetközi Repülőtér igazán különös módon igyekszik segíteni. Mégpedig a Wag-brigádba nevű, terápiás állatokból álló csapatukkal, melynek jelenleg 16 tagja van: 14 kutya, egy Lilou nevű malac és egy, a közelmúltban csatlakozott, közel tizenhárom kilogrammos óriás belga nyúl, akit Nagy Sándornak neveztek el.

Nagy Sándor óriás nyúl

(Fotó: Instagram)

A Wag-brigádot 2013-ban hívták életre a repülőtér illetékesei azzal az egyszerű céllal, hogy kellemesebbé tegyék az emberek számára az útjukat.

A belga nyúl a legnagyobb méretű háziasított nyúl fajta. Neve onnan származik, hogy Belgiumban, Flandriában tenyésztették ki, a feljegyzések szerint 1825 tájékán. Természete barátságos és nyugodt. Nagy Sándor munkája abból áll, hogy jókedvre deríti az utasokat, ahogy föl le tologatják egy kocsiban a repülőtér területén körülbelül havonta két, három alkalommal. Különleges szerepére a mellénye hívja fel az utasok figyelmét, melyen az olvasható, hogy  „Simogass meg!”.

Noha most már állása és szerető családja is van, aki vigyáz rá, a Wag-brigád legújabb tagjának nem volt mindig fenékig tejfel az élete. Nagy Sándort ugyanis egy kaliforniai nyúlfarmról hozták el, ahol cudar körülmények közt élt. Tele volt bolhával és fakó volt a bundája, de szerencsére gazdája, Josh Row megvette és meggyógyította.

Noha Nagy Sándor nemrég érkezett, Lilou már évek óta dolgozik a repülőtéren. Ő volt a Wag-brigád első malac tagja és úgy tűnik, továbbra is tartja ezt a pozíciót.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top