nlc.hu
Életmód

Rejtőzködő ragadozó bukkant fel az Alföldön

Rejtőzködő ragadozó bukkant fel az Alföldön

Hermelint a közelmúltban több alkalommal is megfigyeltek a Montág-puszta déli részén.

Ritkán látható apró bundás állatot észleltek a Körös-Maros Nemzeti Parkban. A hermelin egy éjszaka vadászó, kis termetű állat, mely, bár alacsony számban, de előfordul a park vizes élőhelyein, ezért is értékes, hogy a munkatársak a közelmúltban több alkalommal is megfigyelték a Montág-puszta déli részén, egy dűlőút melletti gyepszegélyben – számolt be a Körös-Maros Nemzeti Park híre alapján a Sokszínű Vidék.

hermelin

Fotó: Pixabay

 

A hermelin nyári bundája vörhenyes-barnás, téli bundája pedig fehér. Farkának vége azonban télen-nyáron fekete, ez alapján lehet megkülönböztetni a menyéttől.

A nemzeti park közlése szerint a hermelinek további felbukkanására a Körös-Maros Nemzeti Parkon belül legnagyobb eséllyel a Kis-Sárréten, a kardoskúti Fehér-tó térségében és a Csanádi puszták részét képező Montág-pusztán lehet számítani..

A hermelint bundája a rejtőzködésben segíti, ami nemcsak a hangtalan zsákmányszerzésnél jön jól, hiszen ő maga is eledelévé válhat a rókáknak, nyesteknek, baglyoknak. Magányos vadász, főleg éjszaka és szürkületben keresi prédáját.

Tavaly a Vadonleső program a hermelint választotta az év emlősévé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top