nlc.hu
Életmód

Meggyógyult, de továbbra is felvette a támogatást

Rokkantsági segélyt kapott, miközben már ő volt a parketta ördöge

Az angol nő elfelejtette jelezni, hogy 2017 óta egy műtét következtében radikálisan javult az állapota.

Fotók buktattak le egy rokkantsági segéllyel visszaélő nőt Angliában. A 24.hu számolt be Cheryl Topham különös esetéről, aki 1992-ben igényelt először fogyatékossági támogatást, 1999-től pedig a legmagasabb összegű ellátást kapta. Emellett foglalkoztatási és támogatási juttatásban is részesült. A támogatásokat mozgáskorlátozottsága okán igényelte, a többi között a következő betegségekre hivatkozva: ízületi gyulladás, kéztőalagút szindróma (zsibbadással járó betegség), ízületi kopás, csigolyameszesedés. A felsorolt problémák miatt csak mankóval vagy kerekesszékkel tudott közlekedni. Legalábbis papíron.

koncert, tömeg

Fotó: Pixabay

A ma 54 éves, Ashton-under-Lyne-ben (Greater Manchester, Anglia) élő nagymamáról ugyanis 2019-ben olyan felvételek készültek, amelyeken látható, hogy mindenféle egyéb járást segítő gyógyászati segédeszköz nélkül közlekedik. Sőt, a Facebookra több fotó is felkerült arról, hogy a nő rock and roll koncerteken táncol.

A támogatásokat megállapító hatóságokat valaki értesítette az anomáliáról, majd Tophamről felvételek készültek, amelyeken látható, hogy mindenféle segítség nélkül sétál a lakása környékén.

Az illetékesek szembesítették a vádakkal. Az asszony először tartotta magát ahhoz, hogy súlyosan mozgáskorlátozott, de aztán megmutatták neki a videókat. Mint kiderült, Topham valahogy elfelejtett szólni az illetékes hatóságoknak arról, hogy 2017-ben megoperálták, és a műtét következtében radikálisan javult az állapota. Innentől kezdve csak akkor használt mankót vagy kerekesszéket, amikor épp segélyért folyamodott.

Két éven át tehát jogalap nélkül igényelte és vette fel a támogatásokat – összesen 28.000 fonthoz (12,4 millió forint) jutott illetéktelenül. Cheryl Tophamot a történtek miatt nemrég hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

Az angol nő nem az első és, valószínűleg nem is az utolsó, aki ilyen módszerrel igyekezett növelni a bevételeit. Korábban egy olasz asszony például két évtizeden át játszotta el, hogy vak, azért, hogy havonta ezer euró rokkantnyugdíjhoz jusson.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top