nlc.hu
Életmód

Hat napot élt túl a fagyos vadonban egy nő

Hat napot élt túl a fagyos vadonban egy nő

Az 52 éves Sheena Gullett majdnem egy hetet töltött a kaliforniai hegyekben víz nélkül.

Társával először autóval akadtak el, majd gyalog folytatták útjukat, de egy idő után a nő nem tudott tovább gyalogolni a hóban, mert bakancsában elszakadt a cipőfűző, írja az RTL.

A beszámolók szerint a nő naponta egy joghurtot evett, és víz híján havat evett, hogy szomját csillapítsa.

Sheena Gullett után április 18-án, hétfőn kezdtek el kutatni Lassen megye rendőrei az amerikai erdészeti hivatal munkatársaival, miután a 48 éves Justin Lonich a rendőröknek elmondta, hogy négy nappal korábban együtt indultak útnak Little Valley városa felé, amikor a hegyek között, egy földúton autójuk elakadt a hóban.

hó, havazás, eltűnés

Elakadt autó a hóban. A kép csak illusztráció (Fotó: Getty Images)

A páros az éjszakát az autóban töltötte, és reggelre a jármű akkumulátora is lemerült, így ott rekedtek a hegyek között. Ekkor gyalog indultak el egy közeli országút felé, ám egy tomboló hóviharban végül elvesztették egymást szem elől. A férfi egy napot töltött az erdőben, április 17-én, vasárnap sikerült megtalálnia az országutat, amit keresett, ahol le tudott stoppolni egy autót. Így eljutott Susanville városába, ahol azonnal jelentette a rendőrségen a nő eltűnését.

A mentőalakulatok keresését nehezítette az időjárás, a nőt végül április 20-án, szerdán találta meg egy rendőrőrmester, aki aznap az amerikai erdészeti hivatal két munkatársával több órán át kereste Gullettet.  A nő „nagyon elérzékenyült, de fizikailag rendben volt”, mondták a megtalálói. A nő elmondta, hogy látta az őt kereső helikoptert elszállni felette, de a sűrű erdő miatt nem vették észre. 

2014-ben történt egy hasonló eset, akkor egy nő a férjével evezni indult a közép-kanadai Saskatchewan tartomány gyéren lakott, ám annál sűrűbb erdőségekkel borított északi részén. Egy baleset során a 66 éves férfi meghalt, a nőt 8 nappal később meg is találták egy vízesés közelében férje holttestével együtt, épp tüzet rakott és kendőkkel integetett, hogy magára vonja a mentők figyelmét. A nő csak többéves túratapasztalatának köszönhette, hogy élelmiszer-tartalék nélkül életben maradt a vadonban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top