nlc.hu
Életmód

Dagad az injekciókat beadó takarítónő botránya

Elmarasztalta a kamara a vizsolyi háziorvost, aki a takarítőnőjével adatta be az injekciókat a betegének

A beteget, aki annak idején feljelentette, azóta nem hajlandó ápolni háziorvosként, pedig a nőnek több betegsége is van és rendszeres orvosi kontrollra lenne szüksége.

Szövevényes történetet indított útjára Barna Zoltánné Katalin, aki két éve panaszt emelt a háziorvosával szemben, miután a férfi – aki akkoriban Vizsoly polgármestere is volt – a takarítónőjével adatta be neki az injekciókat, miután a lábfájdalmaival hozzá fordult. Katalin tiltakozott ellene, de a doktor rendre utasította, ezért végül alávetette magát a kezelésnek. Ha utólag nem dagadt volna be a tűszúrások helye, talán szó nélkül is hagyja az egészet, ám végül megírta a történetet a közösségi média oldalára. Az orvos rögtön megkereste azzal, hogy vonja vissza a szavait és ismerje el, hogy hazudott, és mivel az önkormányzaton keresztül a férfi részben a feljebbvalója is volt, Katalin engedett. Ám az orvosetikai vizsgálat már elkezdődött, és a nőt többször is behívták meghallgatásra. Katalin azóta nem látta a háziorvost, aki annak ellenére sem foglalkozik vele, hogy a nő a betegségei miatt rendszeres orvosi kontrollra szorulna – írja a Blikk.

Injekció

Képünk illusztráció (fotó: pixabay)

Katalinnak háziorvost kellene váltania, de sajnos a szomszéd faluba nem tud magától elmenni, így patthelyzetbe került. A vizsolyi doktornak nem ez az egyetlen ügye: a vád szerint munkaidőben dolgoztatta a közmunkásokat a szőlőskertjében, és a falu krízisalapjából fizette ki őket. Az ellene felhozott vádakat nem sikerült bizonyítani, de a takarítónős ügy után a képviselő-testület bizalma megszűnt a polgármester iránt, és feloszlatta magát, a covid járvány miatt pedig csak most, május 8-án lesz újra polgármester-választás Vizsolyban. A választáson dr. Palotás András is újra elindul, és szerinte pont emiatt vették elő újra az ügyét. Az etikai bizottság ugyan elmarasztalta őt az eset miatt, de ő fellebbezett a döntés ellen. Az esettel kapcsolatos magyarázata a következő:

A képlet egyszerű: költségvetési okokból az ápolónőink, védőnőink munkaköri leírásában szerepel a rendelő, váró tisztaságának felelőssége is, vagyis tényleg takarítanak. Annuska, a „takarítónő” is rendelkezik ápolói végzettséggel. Most azon megy a vita, hogy ez a végzettség feljogosítja-e egy injekció beadására, vagy csak vérnyomást mérhet. Az én álláspontom szerint igen, egy egészségügyi törvény szerint igen, egy másik módosítás szerint nem, a döntés a jogászokra tartozik, én nem érzem magam hibásnak, Katalin nem emiatt beteg. Nem tisztem felkeresni, ha orvost hív, megyek hozzá, ez a hivatásom szerinti kötelességem. De nem hívott.

Állítása szerint sosem fenyegette meg Katalint, és csak a politikai ellenfelei vették elő ismét az ügyet, hogy lejárassák.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top