nlc.hu
Életmód

Térdfájása miatt kerekesszékbe kényszerült Ferenc pápa

Kerekesszékben jelent meg egy találkozón Ferenc pápa

Orvosai tanácsára kerekesszékben ülve jelent meg Ferenc pápa.

Első alkalommal érkezett kerekesszéken egy találkozóra Ferenc pápa, akit kiújult térdfájása miatt orvosai tanácsoltak el a gyaloglástól.

Ferenc pápa azon a találkozón használt kerekesszéket, amelyen a női szerzetesrendek vezetőit fogadta a Vatikánban csütörtökön. A kerekesszéket az egyházfő inasaként ismert Sandro Mariotti tolta.

Ferenc pápa kerekesszékkel érkezik a női szerzetesrendek vezetőinek fogadására a Vatikánban 2022. május 5-én

Ferenc pápa kerekesszékkel érkezik a női szerzetesrendek vezetőinek fogadására a Vatikánban 2022. május 5-én (Fotó: Alberto PIZZOLI / AFP)

A Vatikán már húsvétkor nyilvánosságra hozta, hogy Ferenc pápának kiújult a térdfájása. Az utóbbi napokban a pápa néhány találkozót lemondott, egyes szertartásokon ülve maradt. A szentszéki sajtóközpont forrásai szerint az orvosok a térde pihentetését tanácsolták neki, gyaloglás nélkül. A következő időszakra tervezett pápai programokat nem módosították.

A 85 éves Ferenc pápa a Corriere della Sera című napilapban kedden megjelent interjúban beszélt arról, hogy injekciózzák a térdét.

„Az egyik lábam nem működik jól, az orvos azt mondta, ne járjak vele. Én szeretek gyalogolni, de most engedelmeskednem kell az orvosnak” – mondta Ferenc pápa.

Tavaly nyáron a pápát bélfali sérv miatt kellett megoperálni. 

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top