nlc.hu
Életmód

Először lett a Fehér Háznak fekete sajtósa

Először lett afroamerikai sajtószóvivője a Fehér Háznak, sőt Karine Jean-Pierre nyíltan leszbikus is

A 44 éves Karine Jean-Pierre került a posztra.

„Karine Jean-Pierre történelmet ír azzal, hogy ő lesz az első fekete nő és az első nyíltan LMBTQ személy, aki a Fehér Ház sajtótitkári posztját tölti be – jelentette be Biden elnök csütörtök délután. – Jill és én régóta ismerjük és tiszteljük Karine-t, és ő egy erős hang lesz, aki a kormány nevében fog beszélni” – tette hozzá az elnök közleményében.

Karine Jean-Pierre a Fehér ház első fekete sajtósa

Karine Jean-Pierre a Fehér ház első fekete sajtósa (Fotó: Getty Images)

Jean-Pierre Jen Psaki helyét veszi át, aki eredetileg csak Biden hivatali idejének első évére volt hivatott. A koronavírus és az ukrajnai háború miatt azonban tovább dolgozott, mint kellett volna neki.

„Szenvedélyes. Okos, és olyan erkölcsi tartással rendelkezik, amely nemcsak nagyszerű kollégává, hanem csodálatos anyává és emberré is teszi. Ráadásul remek humorérzéke is van” – írta Psaki egy tweetben Pierre-ről, aki mostantól a Fehér Ház sajtóbizottságának legfőbb helyettese.

A 2020-as elnökválasztási előválasztás során Jean-Pierre az akkori szenátor, Kamala Harris kampányában is részt vett, míg a Fehér Házban a Biden-kormány kezdete óta dolgozik. Előtte az MSNBC hírcsatorna munkatársa is volt, de részt vett az Obama-kormányban, a 2016-os kampányban pedig a MoveOn nevű liberális jogvédő csoport szóvivőjeként tevékenykedett. 

A haiti bevándorlók 44 éves lánya Martinique szigetén született, de New Yorkban nőtt fel. 

(Yahoo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top