nlc.hu
Aktuális

Nők Joe Biden stábjában

Joe Biden kommunikációs csapata csupa nőből állna

Az USA következő elnöke bejelentette, kiket látna szívesen kommunikációs csapatában, ha hivatlba lép. A listán többek között szerepel kampányának kommunikációs igazgatója is.

Az Egyesült Államok következő elnöke, Joe Biden bejelentette, hogy kikből állhat majd a kommunikációs stábja, és a hétfős listán csak nők szerepelnek. Kate Bedingfield, a Biden-kampány kommunikációs igazgatója lesz, az elnök sajtótitkáraként pedig Jen Psakit, a demokraták egyik tapasztalt szóvivőjét alkalmazná. Biden várhatóan az elnöki irodát és annak költségvetését menedzselő osztály élére is nőt nevez majd ki, Neera Tanden, a Center for American Progress elnöke és igazgatója neve merült fel ezzel a poszttal kapcsolatban, írja a 444.

Az új kommunikációs csapatból többen az Obama-elnökség alatt is hasonló területen dolgoztak. Biden akkor Obama alelnökeként dolgozott, Bedingfield volt a kommunikációs tanácsadója. Psaki pedig Barack Obama elnöksége idején 2013 és 2015 közt a külügyminisztérium, 2009-ben pedig a Fehér Ház szóvivői tisztségét töltötte be.  Ellentétben más posztokkal, a kommunikációs csapat tagjainak a névsorát a Szenátusnak nem kell jóváhagynia.

Mint írtuk, Joe Biden a politikai karrierjében nagy szerep jutott húgának, Valerie Biden Owensnek, igaz,  utolsó kampánynál egy kicsit hátrébb lépett. És azt is fontos megemlíteni, hogy az ő elnöksége alatt lesz először női alelnöke az Egyesült Államoknak.

Joe Biden, az USA leendő elnöke

Joe Biden, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje, volt alelnök beszédet mond a Delaware állambeli Wilmingtonban 2020. november 6-án, három nappal az amerikai elnök-, valamint képviselőházi és részleges szenátusi választások után (Fotó: MTI/ AP / Carolyn Kaster)

Még több hír Joe Bidenről és kabinetjéről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top