nlc.hu
Életmód

Malacot tart a budapesti panellakásban

Ledöbbentek a mentők: malaccal találkoztak a panelban

A mentőket egy idős nőhöz riasztották, aki a fővárosi panellakásában egy disznót tartott.
Fekete-fehér disznó közelről

Egy 13. kerületi panellakásba riasztották a mentőket a közelmúltban, mert rosszul érezte magát egy 70 év körüli nő. A helyszínre érkező mentők azonban igencsak meglepődtek azon, hogy milyen háziállatot tart az asszony.

Az Országos Mentőszolgálat beszámolója szerint a bejárati ajtóban egy pillanatra megtorpantak a mentők, amikor egy méretes disznó szaladt eléjük. Mint kiderült, az asszonyt vidékről költöztették a fővárosba rokonai, hogy gondoskodni tudjanak róla, a nő pedig nem akart megválni a sertéstől.

A házi kedvenc malac végül a saját kanapéjáról figyelte türelmesen a gazdi vizsgálatát, akit végül stabil állapotban szállíthattak kórházba a mentők.

A disznók egyébként sokkal intelligensebbek annál, mint amilyennek a legtöbben tartják őket. A fővárosi asszon és az angliai Gainsboroughban élő Oakley malac esete is bizonyítja, hogy egészen kitűnő háziállataink lehetnének a kutyák és macskák mellett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top