nlc.hu
Életmód

Hordozható akvárium a halak sétáltatásához

Hiánypótló! Itt a guruló akvárium a halak sétáltatásához

A tajvani férfi egy házi készítésű, gurulós akváriumban sétáltatta a halait.
Aranyhal egy akváriumban az erdőben

Aki halakat tart otthon, az nem szokta magával vinni a kedvencét, legalábbis az esetek nagy többségében. Egy tajvani férfit viszont megtalálta a módját, hogyan sétáltathatja az aranyhalait egy speciális szerkezet segítségével.

Az egész azzal kezdődött, hogy a Facebookon valaki arról posztolt, hogy látott egy férfit, aki egy kerekes akváriumnak látszó dologgal sétáltatta a halait Tajpejben. A fotók gyorsan elterjedtek a közösségi oldalon, és kiderült, kiről van szól.

Az akváriumot toló férfi Huang Xiaojie, azaz Jerry, a barkácsvideókat posztoló népszerű youtuber. Néhány napja közzétett egy videót, amelyben bemutatta a találmányát, amelyet az eddigi legkeményebb kihívásának nevezett.

Maga az akvárium valójában egy akrilcső, amelyet egy kerekeken guruló fémvázra erősített. Menet közben akkumulátorról működik a víztisztító- és levegőztető-rendszer, és világítás is tartozik az akváriumhoz.

Miután Huang Xiaojie elvitte három aranyhalát egy hosszú sétára, és mindannyian épségben visszaértek, a férfi sikeresnek nyilvánította a projektet. Rajongói egyetértettek vele, dicsérték leleményességét, és könyörögtek, hogy piacra kerüljön egy ilyen akvárium, hogy ők is sétáltathassák a halaikat.

Talán meglepő, de készült már olyan eszköz, amellyel magunkkal lehet vinni az élő halat. Egy japán cég egy furcsa, élő halak szállítására szolgáló, átlátszó tartályszerű táskát készített.

(Oddity Central)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Usplash/Ahmed Zayan)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top