nlc.hu
Életmód

Kézfestés, ami optikai csalódást okoz

Horrorfilmbe illő optikai illúziót teremt kezéből egy izraeli művész

Elképesztő optikai illúziókat teremt az izraeli művész.

Vika Bren izraeli művész megfesti bal kezét, hogy különféle optikai illúziókat hozzon létre, amelyek a sötét háttér előtt megragadják a néző képzeletét.

Vika Bren egy fiatal művész az izraeli Haifából, aki szemet gyönyörködtető, kézzel festett illúzióival figyelmet keltett az interneten. A tenyerén lévő valósághű lyukaktól kezdve egészen addig, amíg az egész keze egy csontvázénak tűnik, Vika tehetségének és fantáziájának nincs határa.

Annak érdekében, hogy illúziói maximális hatást gyakoroljanak a nézőre, Vika szurokfekete testfestésre és fekete háttérre támaszkodik. Ez segít neki mindenféle hatást elérni, a látszólag hiányzó ujjbegyektől a tenyere szoros csomóba szorításáig.

Vikáról nem lehet túl sokat megtudni, leszámítva azt, hogy körülbelül egy éve kezdett el illúziós videókat posztolni, és azóta sok rajongót szerzett a különféle közösségi média weboldalakon. A testfestéssel létrehozott optikai csalódás sokak fantáziáját izgatja, például Johannes Stötter képzőművészt is, aki testfestéssel álcázza modelljeit, hogy elgondolkodtató optikai illúziókat hozzon létre.

kézfestés

Optikai illúzió. Screenshot: Youtube

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top