nlc.hu
Életmód

Meglátogatták megmentői Sanyit a pingvint

Meglátogatták megmentői Sanyit, a pingvint

A rendőrség tagjai egyúttal örökbe is fogadták a Fővárosi Állat- és Növénykertben élő állatot.

Meglátogattuk Sanyit, becses nevén Sanyi (Szökevény) Pápaszemes pingvint – jelentette be a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Facebook-oldalán egy videó kíséretében, amely megörökítette a viszontlátás örömét. Mint arról az nlc is beszámolt, a pingvin márciusban lógott meg bravúrosan az Fővárosi Állat- és Növénykertből. Városnézésének azonban a zuglói rendőrök és polgárőrök vetettek véget, akik, miután elfogták, épségben visszajuttatták otthonába.

BRFK rendőrök, Sanyi a pingvin

Fotó: Kép a BRFK videójából

Mostani bejegyzésben a rendőrség arról számolt be, jobbnak látták, ha Sanyin „rajta tartják a szemüket”  ezért egyúttal örökbe is fogadták. Mint írták, innentől kezdve,

ha újabb szökést kísérelne meg, akkor bizony az az eljárásjogi helyzet állna elő, hogy Sanyi több ezer budapesti rendőr szülői felügyelete alól vonná ki magát, hiszen nevelőszülői státuszban mi BRFK-sok így vagyunk egy nagy család. Mostantól Sanyié is, aminek nem biztos, hogy ő annyira örül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top