nlc.hu
Életmód

Százkét éves, de esze ágában sincs nyugdíjba menni

102 évesen sem hajlandó nyugdíjba menni egy ausztrál férfi

Phil Hodgson az 1960-as években kipróbálta a nyugdíjas létet, de rájött, hogy az nem neki való.

Sokan nagyon várják, hogy végre nyugdíjba mehessenek. Nem úgy az ausztrál Phil Hodgson, aki 102 évesen sem akarja még szögre akasztani a kalapját. A férfi – akiről a LADBible írt cikket – kamaszként a második világháborúban harcolt, majd, miután visszatért a frontról, évtizedeken keresztül borbélyként kereste a kenyerét. 1962-ben ugyan nyugdíjba ment, de rövid idő után rájött, hogy az nem neki való, ugyanis roppant unalmas.

A 102 éves Phil Hodgson ad interjút egy stábnak.

(Fotó: Facebook)

Keresett ezért magának egy hobbit és bebizonyította, van értelme az életen keresztül tartó tanulásnak. Phil Hodgson hatvan múlt, amikor rájött, nagyon szeret fával dolgozni és immáron 15 éve dolgozik önkéntesként Syndeyben, a Sutherland Shire Toy Restoration Centre-ben, ahol hihetetlen ügyességgel javítja meg a gyermekek eltört játékait. Mostanában elsősorban miniatűr bababútorokat készít. 

Az idős játékmesterről, aki öt évvel ezelőtt vesztette el feleségét, nemrég riportot készített a Current Affair című műsor. Mikor azt kérdezték tőle, mi motiválja, hogy folytassa a munkát, annyit felelt: 

Mi máshoz kezdenék? Maguk mit csinálnának?

Korábban az nlc forgatott rövid filmet itthon a 83 éves Blaskovics Györgyről, aki, bár régóta nyugdíjba ment már, ma is minden nap lejár a műhelyébe dolgozni. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top