nlc.hu
Életmód

Suhajda Szilárd megmászta a Lhocét

Suhajda Szilárd megmászta a Föld negyedik legmagasabb hegyét, a Lhocét

Oxigénpalack és teherhordók nélkül mászta meg Suhajda Szilárd a Lhocét, ez korábban csak két magyarnak sikerült.
Suhajda Szilárd a Lhoce hegyen

Suhajda Szilárd feljutott a Föld negyedik legmagasabb hegycsúcsára, a 8516 méter magas Lhocére – jelentették be a magyar hegymászó közösségi oldalán.

Suhajda Szilárd mesterséges oxigén és teherhordók nélkül jutott fel a csúcsra május 14-én, az alaptáborba pedig ma ért vissza. Korábban csak két magyar, Erőss Zsolt és Gál László mászta meg ezt a nepáli hegyet.

A csúcsmászás során végig kiválóan éreztem magam, ellenben a vártnál sokkal rosszabb idő volt egész nap, ez a mozgást jelentősen megnehezítette. Az erősen változékony idő ugyanakkor egy pillanatra sem bizonytalanított el, és mire a legmagasabb pontra értem, a látótávolságra sem lehetett panasz! Boldogságom határtalan, alig várom, hogy elmeséljem mászásom történetét – hatalmas élményben van részem!!!

– írta Suhajda Szilárd.

A Magyar Lhoce Expedíció április elején kezdődött, korábban pedig Suhajda bejelentette, hogy meghódítaná a Föld 5 legmagasabb hegycsúcsát. A 8611 méteres K2-t már 2019-ben megmászta, most pedig kipipálhatja a Lhocét is.

(Kiemelt kép: Facebook/Suhajda Szilárd)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top